Volledig scherm
Achilles'29 ging eerder dit seizoen op bezoek in Ridderkerk bij Rijsoord. Jabrane Yagkoubi vecht hier een duel uit tijdens die wedstrijd. Zaterdag kwam Rijsoord op bezoek in Groesbeek bij Achilles'29: 0-2. © Cor Vos/Michel Bierhuizen

Hardwerkend Achilles'29 komt tekort tegen Rijsoord

GROESBEEK - Achilles'29 had tegen Rijsoord zaterdag de organisatie goed op orde, maar goals bleven uit voor de Groesbeekse ploeg. De tegenstander uit Ridderkerk sprong effectief om met de kansen, waardoor Achilles op één punt blijft steken in de hoofdklasse A: 0-2.  

De uitploeg scoorde op het kunstgrasveld van Germania vlak voor rust en aan het einde van de wedstrijd. In de tussenliggende fase werkten de voetballers van Achilles hard voor elkaar en bleven als een team strijden. Dat resulteerde in een aantal mogelijkheden, maar echte uitgespeelde kansen bleven uit. Invaller Chris Sangi was twaalf minuten voor tijd nog het dichtste bij een gelijkmaker. Nadat hij door de verdediging brak, stuitte hij op Rijsoord-doelman Özrak Ragip. 

Rijsoord scoorde zeven minuten voor tijd de 0-2 via Nelson Costa-De Brito, zijn doelpunt viel op dezelfde manier als de goal van Casper Gerritse voor rust. Twee keer lag een splijtende pass vanaf het middenveld ten grondslag aan de open kans van de aanvallers uit Zuid-Holland, genoeg om Achilles-doelman Patryk Prus kansloos te laten. Na de 0-2 Leeroy Schorea en Sangi nog mogelijkheden, maar een aansluitingstreffer bleef uit.

De uitgangspositie van Achilles begint daardoor steeds uitzichtlozer te worden. De Groesbekenaren hebben pas één punt uit veertien wedstrijden. Het eerste team boven de hekkensluiter (FC 's-Gravenzande) heeft veertien punten meer. Achilles lijkt dus hard op weg naar de eerste klasse, al speelt de ploeg van trainer Stefan Muller door afgelastingen in de eerste seizoenshelft wel nog liefst zestien competitiewedstrijden de komende maanden.   

Amateurvoetbal