Volledig scherm
Spits Stefan de Jong is trefzeker, eerder dit seizoen tegen EVV. © Ed van Alem

Hattrick De Jong levert Juliana’31 niets op

NAALDWIJK – Juliana’31 verloor gisteren in een spectaculaire wedstrijd van Westlandia: 5-3. Na iets meer dan een half uur was er in Naaldwijk als zes keer gescoord. Spits Stefan de Jong zorgde met een hattrick tot twee keer toe voor een mooie comeback van de Maldense ploeg, maar het leverde de bezoekers niets op.

Juliana speelde in Naaldwijk met een aangepaste defensie. Davey Goudt (langdurig geschorst), Maarten Bosch, Rick van Beijnen (beiden geblesseerd) en oproepkracht Jeff van Veen ontbraken, waardoor coach Arnold Brehler achterin moest schuiven. Oud-speler Huub Creemers zat zelfs op de bank als back-up.

Binnen een paar minuten keek Juliana al tegen een 2-0 achterstand aan. Middenvelder Jeroen Spruijt van Westlandia scoorde twee keer. Maar de bezoekers herpakten zich en kwamen via twee goals van Stefan de Jong terug tot 2-2. Drie minuten na de gelijkmaker reageerde Westlandia weer via Patrick Baptist (3-2), waarna het weer de beurt was aan De Jong: 3-3.

Vroeg in de tweede helft zette Brandon Tichem de thuisploeg weer op voorsprong en ditmaal slaagde Juliana er niet in snel te reageren. Een slotoffensief leverde de Maldense ploeg niets op en in de slotfase maakte ook Jeroen Spruijt zijn derde treffer van de middag: 5-3.

Amateurvoetbal