Volledig scherm
Niek Hermans vertrekt bij Brakkenstein. © Erik van 't Hullenaar

Hermans kiest voor KNVB, Brakkenstein op zoek naar nieuwe coach

NIJMEGEN - Brakkenstein moet op zoek naar een nieuwe trainer. Hoofdcoach Niek Hermans van de Nijmeegse derdeklasser heeft een fulltime baan geaccepteerd als technisch jeugdcoördinator bij voetbalbond KNVB. Hij gaat er vanaf november aan de slag.

,,Ik heb altijd de wens gehad om fulltime met voetbal bezig te kunnen zijn. Vooral met jeugdvoetbal. Dat kan nu bij de KNVB. De functie die ik krijg, is prachtig, maar niet meer te combineren met het trainerschap bij Brakkenstein”, zegt Hermans, die deze zomer overkwam van Constantia uit Wanroij. Hij was daar twee jaar trainer.

Dubbel gevoel 

,,Ik heb een dubbel gevoel. Ik vind het heel vervelend voor de spelers en de club dat ik zo snel alweer vertrek. Ik had het naar mijn zin. Maar nu krijg ik een kans die ik niet voorbij kan laten gaan.”

Mocht Brakkenstein op 1 november nog geen nieuwe trainer hebben gevonden, dan blijft Hermans die rol bij de club vervullen. Uiterlijk tot januari. Bij de voetbalbond gaat hij amateurclubs helpen die vragen hebben over het opzetten en uitvoeren van hun technische beleid.

,,Het is jammer voor de vereniging, dat Niek vertrekt”, zegt Arno Janssen, voorzitter van Brakkenstein. ,,Er was een goede klik. Maar als club kan je het niet maken om iemands maatschappelijke carrière te dwarsbomen. Dat zouden we nooit willen.” 

Amateurvoetbal