Thijs Hendriks.
Volledig scherm
Thijs Hendriks. © Paul Rapp

Hoofdcoach Hendriks: 'Ik heb er zin in'

WIJCHEN - Na het telefoontje van Brakkenstein-trainer Niek Hermans begon het te kriebelen. Toen daarna ook zijn vriendin enthousiast reageerde, wist Thijs Hendriks het zeker. De baan bij Brakkenstein tot het eind van dit seizoen moest hij accepteren. Zo keert de Maldenaar een halfjaar na zijn afscheid als speler terug in het amateurvoetbal, nu als hoofdcoach.

Quote

Langzaam­aan, richting de winterstop, zal Niek het stokje overdragen

Thijs Hendriks, Coach Brakkenstein

Een gescheurde kniepees maakte in mei een vroegtijdig einde aan zijn voetballoopbaan. Hij speelde toen voor Juliana. ,,Ik zat op doordeweekse avonden op hete kolen", bekent Hendriks (34). ,,Het voetbal ben ik blijven volgen. Het is niet zozeer dat ik het voetballen mis, maar wel het onderdeel uitmaken van een team. Én de meeste Netflix-series heb ik nu wel gezien."

Hendriks noemt Brakkenstein een 'onverwachte kans'. Hij stapt in bij een goed draaiende derdeklasser. Hermans vertrekt omdat hij een functie krijgt bij de KNVB. ,,Ik ken Niek van de sportschool. We hebben de club voorgesteld het de komende periode met z'n tweeën te doen. In eerste instantie ga ik afkijken hoe Niek het doet. Ik voer gesprekken met spelers. Langzaamaan, richting de winterstop, zal Niek het stokje overdragen."

Het wordt zijn eerste baan als hoofdcoach. ,,Ik heb meerdere jeugdteams onder mijn hoede gehad en ben assistent geweest van Arnold Brehler bij Juliana. Ik heb er echt zin in."

Amateurvoetbal