Volledig scherm
Het beschilderde raam van Bram Remkes. © eigen foto/Bram Remkes

Humor voor de derby: twaalf kippen in de tuin en raam beschilderd

EWIJK – Trainer Bram Remkes van voetbalclub Ewijk zit ineens met twaalf kippen opgescheept. De verf van het raam krijgen is ook nog een klus. Geintje van rivaal WVW, in aanloop naar de derby. 

Een delegatie van de club uit buurdorp Weurt zorgde zaterdagnacht voor een opvallende verrassing.

Remkes werd zondag wakker en zag ineens de kippen in zijn tuin. Hij kon wel lachen om de actie, zo zei hij zondagmiddag na de met 3-0 gewonnen derby. Remkes was de voorgaande vier jaar trainer van WVW en stapte dit seizoen over naar concurrent Ewijk.

Kippenvel

Volledig scherm
Bram Remkes (links) in de dug-out als trainer van zijn vorige club WVW. © WVW/eigen foto

Een groep uit Weurt klom volgens de trainer zaterdagnacht over de schutting van zijn achtertuin en ‘verrijkte’ de familie Remkes met twaalf kippen. Ze schilderden op het raam de vraag of hun vroegere trainer ‘al kippenvel had’.

Remkes ontdekte de stille aanmoedigingen in de ochtend. Ook de voorruit van zijn auto was ingepakt. ,,Het was voor mij een apart begin van een speciale dag, met de derby die in beide dorpen enorm leeft”, zei Remkes. ,,Ik heb geen moeite met de actie. Voetbal mag ook een lolletje zijn en rivaliteit bij zo’n derby hoort erbij. Het gaat tenslotte om de beleving. Hoe ik dit verder aanpak, weet ik nog niet. Misschien zijn er belangstellenden voor de kippen?”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal