Volledig scherm
Archiefbeeld: Ayrton Statie (rechts) duelleert als voetballer van FC Den Bosch met Giovanni Hiwat van Sparta. © Carla Vos

International Curaçao traint mee bij Juliana'31

MALDEN - Ayrton Statie (24) traint mee bij Juliana’31. De international van Curaçao zit zonder club nadat hij zijn contract bij FK Sebail in Azerbeidzjan heeft laten ontbinden. Mocht de verdediger de komende weken geen nieuwe profclub vinden, dan sluit hij wellicht aan bij de Maldense voetbalclub.

Statie, oud-speler FC Den Bosch, FC Eindhoven en FC Oss, deed vorig jaar tijdens de Gold Cup nog mee tegen Mexico. ,,Het is onbegrijpelijk dat hij nog geen club heeft”, zegt Remko Bicentini.

Statie komt via de Wijchenaar bij Juliana. Bicentini is bondscoach van Curaçao en is daarnaast trainer van de Maldense eersteklasser. ,,Voor Juliana zou hij een geweldige versterking zijn. Maar ik zie liever dat hij zo snel mogelijk bij een profclub aan de bak kan.”

Nations Cup

Statie trainde voor zichzelf, daarom heeft Bicentini hem bij Juliana binnengehaald. ,,In september spelen we met Curaçao in de Nations Cup. Op deze manier is hij bij mij in beeld en volop bezig. Zijn zaakwaarnemer is druk aan het zoeken. Mocht hij in Malden blijven, dan zeker een clausule dat hij direct weg kan als zich een profclub meldt.”

Statie wilde vanwege familieomstandigheden terug naar Nederland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal