Trainer van De Treffers, Jan de Jonge.
Volledig scherm
Trainer van De Treffers, Jan de Jonge. © David van Haren

Jan de Jonge investeert bij De Treffers ook in de ‘reserves’

GROESBEEK - Vier competitieduels, vier keer dezelfde basiself. Zo werkt Jan de Jonge bij De Treffers aan vastigheid. Die structuur moet thuis tegen Scheveningen (zaterdag om 18.00 uur) de tweede zege in de tweede divisie opleveren.

,,De jongens die in de basis staan, timmeren aan de weg. De opstelling zal ik niet zomaar omgooien.” Toch wordt het De Jonge moeilijk gemaakt. ,,Ik ben tevreden over de instelling van de groep”, zegt de trainer die met de Groesbeekse voetbalclub vier punten heeft. 

,,De spelers, onder wie veel nieuwelingen, gaan fantastisch met elkaar om en trainen vol enthousiasme en plezier. Dat is geen garantie voor goede resultaten, maar maakt training geven wel leuker. Het is aan mij om de jongens die achter de basis zitten, betrokken te houden en kansen te bieden.”

Meerdere keren per week begint De Jonge met een selecte groep een halfuur eerder met trainen. Op dinsdagavonden zijn er extra oefenwedstrijden. ,,De basis doet op maandag minder dan de groep die het weekend ervoor niet heeft gespeeld. Ik betrek ook de Onder 19 erbij en vergeet niet dat Bob Melis en Bo van Essen uit de A-junioren komen. Het zijn talentvolle jongens.”

De Jonge ziet in het spel van zijn ploeg een stijgende lijn. ,,We maken stappen, maar hebben nog moeite met een tegenstander die opportunistisch speelt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal