Jong Achilles'29 onderuit zonder interim-coach Derks

HOORN - Jong Achilles’29, hekkensluiter in de hoofdklasse A, heeft zondag niet kunnen stunten bij Hollandia. Het beloftenteam van de Groesbeekse voetbalclub ging onderuit bij de nummer vier uit Hoorn: 3-1.

Volledig scherm
Youri Roseboom verlaat het veld na FC Lienden - Achilles’29. © David van Haren/Pro Shots

Bij Achilles zat Anne Duis als coach op de bank. Frans Derks, technisch manager van de club en interim-trainer bij het eerste team én de beloftenploeg, had verplichtingen bij het carnavalfeest in Groesbeek.

,,We speelden prima”, sprak Duis. ,,Er is natuurlijk veel gebeurd, maar we concentreren ons lekker op het voetbal.”

De wedstrijd van het eerste elftal tegen HHC Hardenberg werd zaterdag afgelast, maar het beloftenteam bestond vooral uit spelers die sinds het faillissement het ‘tweede elftal’ vormen. Wel deden winteraanwinst Bram van Dongen en Djordje Pupovac mee. Van Dongen kwam afgelopen week over van Lierse SK, ­Pupovac debuteerde vorige week al in de tweede divisie en zat de eerste seizoenshelft zonder club.

Na de openingstreffer van de thuisploeg werd het 1-1 via Declan Lambert, één van de twee Australische broers die na de winterstop voor Achilles voetballen.

Youri Roseboom kreeg vervolgens een goede kans op 1-2. De aanvaller kwam oog in oog met de doelman van Hollandia, maar schoot in het zijnet. Kort na de 2-1 van de thuisploeg, in de 80ste minuut, moest Jong Achilles verder met tien man. ­Dadier Casal kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Hollandia nog 3-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal