Volledig scherm
Dadier Casal (links) van Jong Achilles’29 in actie in de thuiswedstrijd tegen DHC, eerder dit seizoen. © David van Haren

Jong Achilles’29: één punt aftrek en boete voor niet spelen

ZEIST/GROESBEEK – Jong Achilles’29 hangt een punt aftrek en een geldboete boven het hoofd. Het beloftenteam kwam zondag niet in actie tegen Achilles 1894 vanwege een gebrek aan spelers.

Voetbalbond KNVB heeft de Groesbeekse club een schikkingsvoorstel gedaan van één punt in mindering en een geldboete van 75 euro. De wedstrijd wordt opnieuw ingepland.

Het bestuur van Achilles heeft tot en met donderdag om daartegen in beroep te gaan. In de stand is de aftrek al doorgevoerd. De hekkensluiter van de hoofdklasse A (zondagvoetbal) heeft nu negen punten. Het verschil met De Bataven, dat op een nacompetitieplek staat, is negen punten.

Eenmalig tekort

Technisch manager Frans Derks laat weten dat Jong Achilles eenmalig over te weinig spelers beschikte. Afgelopen zondag stonden de wedstrijden van het eerste elftal in de tweede divisie (tegen De Treffers, 5-2 nederlaag) en het beloftenteam tegelijkertijd gepland.

Sinds het faillissement van de proftak in januari zijn twaalf spelers uit het eerste elftal vertrokken, veel voetballers uit het beloftenteam zijn vervolgens doorgeschoven. De afgelopen weken speelde een aantal jongens voor beide teams in één weekend. Dat was nu niet mogelijk.

Trainerspositie

Bij Jong Achilles stond Anne Duis de afgelopen weken als interim-trainer voor de groep, nadat Marck Cieraad (inmiddels coach van het vrouwenelftal) was gestopt. Derks zegt nog te zoeken naar een structurele oplossing.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal