Volledig scherm
Juliana'31 eerder dit seizoen tegen Elistha. © David van Haren

Juliana’31 grijpt na verlenging naast historische promotie

VEENENDAAL - Juliana’31 is er niet in geslaagd om promotie naar de derde klasse af te dwingen. De zaterdagploeg van de Maldense club verloor in de finale van de nacompetitie na verlenging met 3-2 van Rood Wit’58 uit Putten.

Zo greep Juliana naast een historische promotie. De zaterdagploeg bestaat pas een seizoen en had dus in de eerste jaargang al naar de derde klasse kunnen gaan.

Trainer Co van Gelder kon wel leven met de nederlaag. ,,We zijn in ons eerste seizoen op de derde plek geëindigd en mochten in de nacompetitie spelen. Daarin hebben we op het nippertje verloren, dan vind ik dat we mogen terugkijken op een goed seizoen.”

Wind

De wind bleek een belangrijke factor op sportpark Spitsbergen van VRC uit Veenendaal, het neutrale terrein waar de finale werd afgewerkt. Juliana had de wind in de eerste helft mee en profiteerde daarvan via Marc de Winter, die voor 1-0 zorgde. Kort na rust sloeg Rood Wit echter toe in hetzelfde doel. Johan van den Brink schoot van afstand raak.

Juliana overleefde vervolgens de vele kansen die Rood Wit nog kreeg en deelde zelf nog wat speldenprikjes uit, maar kon een verlenging niet voorkomen. Daarin bleek de ploeg uit Putten de sterkste. Al in de eerste minuut schoot Barry Grevengoed raak en tien minuten later deed hij dat opnieuw. Juliana maakte het via Leon Hoytink nog wel spannend, maar slaagde er niet in om er 3-3 van te maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal