Volledig scherm
Juliana'31 (rood-geel) verspeelde zondag een 2-0 voorsprong. Deze foto werd gemaakt tijdens de voorbereiding tegen de NEC-amateurs. © Theo Peeters

Juliana’31 loopt zege in extremis mis

GORINCHEM  - Juliana’31 verspeelde gisteren in de laatste minuut van de wedstrijd een 2-0 voorsprong bij Unitas in Gorinchem: 2-2. De ploeg uit Malden liep tijdens het eerste uitduel in de hoofdklasse B tegen puntenverlies aan.

Maurits Pol, die als trainer Remko Bicentini verving (interlandverplichtingen met Curaçao) bij de uitploeg, had dan ook een dubbel gevoel. De Maldenaren wonnen vorige week nog met liefst 7-0 van Nuenen. ,,Unitas heeft uitgesproken dat die ploeg kampioen wil worden”, zei Pol. ,,Ze hebben een goede ploeg, maar wij boden goed tegenstand. De goals van onze kant waren uitstekend, alleen toen kwam dat ene schot vlak voor tijd.”

Juliana scoorde via Jay van Boxtel voor rust na een uitgespeelde aanval. Wouter op den Camp verdubbelde in de tweede helft de score, maar daarna kreeg Unitas een penalty. Op den Camp gleed een speler van de thuisploeg onderuit, een halve meter buiten het zestienmetergebied. Toch ging de bal op de stip: 1-2. Daarna bleef het spannend en kwam Unitas in extremis nog langszij: 2-2. Van Pol: ,,Er zit veel muziek in de ploeg, maar we zijn wel pas twee wedstrijden onderweg.” 

Achilles’29

Achilles’29 ging zaterdag in Groesbeek onderuit tegen Jodan Boys: 1-2. De ploeg uit de hoofdklasse A kwam al na twee minuten op voorsprong via aanvaller Chris Sangi. Daarna nam de ploeg uit Gouda het initiatief over. Bradley El Idrissi en Leroy Brank scoorden na rust voor de Zuid-Hollandse gasten.

Achilles-trainer Stefan Muller: ,,Het kantelmoment was voor rust toen de grensrechter een fluitsignaal van de scheidsrechter terugdraaide.” De doorgebroken Sangi ging onderuit na een overtreding, maar de assistent-scheidsrechter vond dat de bal gespeeld werd. ,,Dat was ook wel zo, maar voor ons jammer.”

De oefenmeester ziet zijn ploeg snel stappen maken. ,,De gemiddelde leeftijd ligt rond de 20 jaar en we hadden een korte voorbereiding met een onervaren ploeg. Dat we nu al zolang meedoen tegen een team als Jodan Boys is dus verrassend.” Muller was daarnaast blij dat er veel publiek was. ,,Een positieve ontwikkeling.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal