Juliana’31 viert groot feest na behalen titel

VideoMALDEN - Juliana’31 is zondag kampioen geworden in de eerste klasse C (zuid 1). De Maldense voetbalformatie won met 3-1 van SC ‘t Zand en was daardoor niet meer in te halen door achtervolger TOP uit Oss.

Volledig scherm
Aanvoerder Jeroen Meijers van Juliana’31. © David van Haren

Juliana degradeerde vorig seizoen nog uit de hoofdklasse. De ploeg van trainer Remko Bicentini stond vrijwel het gehele seizoen bovenaan. In april kende Juliana een korte dip waardoor TOP iets dichterbij kwam, maar de Maldenaren gaven de voorsprong niet weg.

In de kampioenswedstrijd tegen ‘t Zand kwam het aan op strijd. Juliana knokte zich naar de zege tegen een tegenstander die vooral counterde. Vlak voor rust opende verdediger Maarten Bosch de score uit een corner van aanvoerder Jeroen Meijers.

Halverwege de tweede helft besliste Juliana de wedstrijd. Maarten Wolf schoot van afstand raak in de verre hoek voor 2-0 en kort daarna tikte Paul Diesel de bal op aangeven van Daley Hoogakker in het doel (3-0). ‘t Zand bepaalde de eindstand daarna op 3-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal