Volledig scherm
Wouter op den Camp van Juliana'31 na een treffer tegen EHC. © David van Haren

Juliana’31 zet sterke reeks voort, maar loopt periodetitel mis

MALDEN - Juliana’31 zette zondag een fraaie reeks door in de hoofdklasse B. De Maldenaren versloegen EHC (4-1) en bleven daardoor voor de zevende keer op rij zonder verlies.

Ondanks de zege liep het team van trainer Remko Bicentini wel de eerste periodetitel mis. Die ging naar het nog ongeslagen Unitas, dat gelijkspeelde tegen Halsteren: 0-0.

Juliana besliste het duel tegen de gasten uit Hoensbroek voor rust. Na een rommelige openingsfase nam de thuisploeg het initiatief.

Voorsprong

Eerst was Maarten Bosch uit een scherpe vrije trap dichtbij maar zijn inzet werd gestopt door EHC-doelman Anton Fijneman. Niet lang daarna scoorde Wouter op den Camp op aangeven van Lars Loermans: 1-0. De aanvaller zorgde na een half uur ook voor de 2-0, hij schoot een voorzet van Lars Peters hard binnen.

Na rust bracht Thijs Nieuwland de spanning terug. De EHC-speler rondde een razendsnelle counter af met een lob over Juliana-goalie Kevin de Bruin. Juliana haalde daarna niet meer het niveau van voor de pauze, maar liep wel eenvoudig weg bij de opponent uit Zuid-Limburg. Jeroen Meijers (kwartier voor tijd uit een strafschop) en Loermans beslisten het duel: 4-1.

Wachten

Daarna begon het lange wachten voor de Maldense thuisploeg. Omdat de wedstrijd tussen koploper Unitas en Halsteren een half uur later begon. Het duel in Gorinchem was lang spannend, maar bleef 0-0. Daardoor is het verschil op de ranglijst tussen de koploper en Juliana (tweede) een punt.

Amateurvoetbal