Volledig scherm
Ferdi Akankan (voorgrond) op de bank bij JVC Cuijk. © Ed van Alem

JVC moet ook op zoek naar een trainer: Ferdi Akankan vertrekt naar Woezik

updateWIJCHEN – Trainer Ferdi Akankan trekt zijn conclusies vanwege de onduidelijkheid over volgend seizoen bij JVC Cuijk. De coach gaat naar Woezik. De 46-jarige Nijmegenaar had eerder nog toegezegd te blijven bij de Cuijkse derdedivisionist.

Interim-voorzitter van Woezik Ton Peters-Sengers bevestigt de komst van Akankan voor het komende seizoen.

Vanwege de onrust bij JVC koos Akankan voor een vertrek. Hij was vrij om een nieuwe club te zoeken, omdat hij ondanks de toezegging nog niets had getekend.

Bij JVC heerst veel onduidelijkheid over volgend seizoen door een botsing tussen het bestuur en de technische commissie (tc). Ook spelers die zouden blijven, vertrekken alsnog. Akankan kiest met de overgang naar Woezik voor zichzelf. De onrust bij JVC heeft veel impact gehad, zo stelt de trainer.

Onwerkbare situatie

,,Bij JVC is de afgelopen weken bijna een onwerkbare situatie ontstaan. De gebeurtenissen gaven veel onrust, bij de spelersgroep en bij mij’’, reageert Akankan. ,,Ik heb de afgelopen maanden veel gesprekken gevoerd met de tc en met nieuwe aanwinsten. Er stond echt een goede selectie waarmee we door konden. Als je dan te horen krijgt dat al dat werk voor niks is geweest, voel je je wel even in de steek gelaten. Daar had ik het heel zwaar mee.’’

Spirit verdwenen

Quote

Bij JVC is de afgelopen weken bijna een onwerkbare situatie ontstaan

Ferdi Akankan, trainer JVC

Volgens Akankan heeft de situatie zeker invloed op de selectie. ,,De spirit die er na de winterstop was, was in één klap weer verdwenen. Ik ga er alles aan doen om de komende weken dat terug te brengen in de groep, zodat we ons gewoon handhaven in de derde divisie. Gezien deze situatie hebben we het dan goed gedaan.’’

Zijn aanstelling bij Woezik is snel gegaan, binnen twee gesprekken was hij eruit met de Wijchense club. ,,Ik ken de situatie, over de botsing tussen het bestuur en de tc hebben we uitvoerig gesproken. De club heeft veel jeugd en wil verder bouwen met eigen jongens. Op die manier uitgroeien tot een stabiele eersteklasser is het doel.’’

Afhandeling Muller

Woezik brak dit seizoen met Stefan Muller, terwijl hij eerder had bijgetekend. ,,We wilden het eerst op een nette manier afhandelen met Stefan”, zegt voorzitter Peters-Sengers. ,,Dat is deze week gelukt. We hebben daarna overeenstemming bereikt met Ferdi. We werden in de gesprekken enthousiast over zijn werkwijze.”

De Wijchense eersteklasser had eerst Anoush Dastgir op de korrel voor volgend jaar, maar de trainer van de amateurtak van NEC zag af van een overgang toen het bestuur van Woezik in conflict raakte met de technische commissie over de komst van enkele spelers van NEC (amateurs). Daar stak het bestuur van de Wijchense vereniging een stokje voor. De tc-leden stapten vervolgens op en Dastgir zag af van zijn overgang naar de club.

Toekomstperspectief JVC

Bij JVC ligt het bestuur in de clinch met de technische commissie, omdat het budget voor volgend seizoen niet is gegarandeerd. Er waren door de tc al wel afspraken gemaakt met nieuwe spelers en voetballers uit de huidige selectie. Akankan was nauw betrokken bij die gesprekken. Die afspraken werden door het JVC-bestuur ongeldig verklaard, waarna het toekomstperspectief voor Akankan bij JVC in duigen viel.

De oefenmeester, voormalig spits van JVC, stapte afgelopen zomer over van Quick 1888 naar de Cuijkse zondagse derdedivisionist. Hij trainde eerder ook bij Hatert.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal