Volledig scherm
Fans van de Groesbeekse Boys op het Dorpsplein. © Joop Verstraaten

Kampioenselftal Groesbeekse Boys gehuldigd

GROESBEEK – Nadat het eerste elftal van de Groesbeekse Boys zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Diosa uit Balgoij met 4-1 gewonnen had, hebben ze het  kampioenschap in de vierde klasse E binnengehaald. Daarom werden ze zondagavond gehuldigd op het bordes van het gemeentehuis in Groesbeek . 

Het Dorpsplein kleurde  geel–zwart, de kleuren van de Groesbeekse Boys.  De spelers moesten door een haag van Boys vlaggen, daar had de jeugd voor gezorgd. De fans waren vanaf Breedeweg naar het Dorpsplein gekomen om de huldiging mee te maken door wethouder Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal. 

Platte wagen

Ook andere voetballiefhebbers uit Groesbeek waren van de partij. Toen de platte wagen met de kampioenen arriveerde barstte het applaus los. Met de kampioensschaal omhoog ging het feestvierend gezelschap het gemeentehuis binnen waar ze samen met wethouder Irma van de Scheur op het bordes verschenen. 

Het is vijf jaar geleden dat hier een voetbalclub heeft gestaan. ,,Met nog twee wedstrijden te gaan hebben jullie het kampioenschap al binnen en dat wil wat zeggen", aldus de wethouder. Harm Hubers de voorzitter van de Groesbeekse Boys: ,,Door dit kampioenschap zijn we weer terug in de derde klasse E waar we ook moeten zijn. Deze groep is door eenheid en gezelligheid kampioen geworden. We zien al uit naar de derby’s die komen gaan.”

Met het behalen van dit kampioenschap komt De Groesbeekse Boys het volgend seizoen uit in de derde klasse E waar twee andere Groesbeekse voetbalclubs in spelen: Germania en Rood-Wit. Hierdoor komen er het volgend seizoen maar liefst zes Groesbeekse derby’s. Het kampioensfeest is na de huldiging losgebarsten in het clubgebouw van De Groesbeekse Boys en maandag wordt het vanaf 13.00 uur voortgezet.

Graf versierd

Volledig scherm
Het versierde graf van Jo Hubers. © Joop Verstraaten

Na het bekend worden van het kampioenschap is in Groesbeek het graf van de op 19 augustus 2018 overleden Jo Hubers op de begraafplaats bij de kerk in Breedeweg versierd. Hubers was erelid van de Groesbeekse Boys en Boyslid in hart en nieren. De familie heeft een vaas met gele bloemen op het graf geplaatst en de steen versierd met zwarte en gele ballonnen .

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal