Volledig scherm
De Treffers-rechtsback Jermo Wilsterman doet verwoedige pogingen om Marouane Afaker van Katwijk van de bal te zetten. © BSR Agency

Katwijk schiet de ongeslagen serie van De Treffers kapot

KATWIJK - De Treffers verloor zaterdag voor het eerst sinds eind augustus in de tweede divisie. Na negen duels zonder nederlaag ging de voetbalformatie uit Groesbeek ten onder bij Katwijk: 2-0.

De ploeg van trainer Jan de Jonge incasseerde beide tegendoelpunten op sportpark De Krom na de pauze. Na tien minuten in de tweede helft opende Mike van den Ban de score na een diepgaande loopactie, vlak voor tijd verdubbelde invaller Jordy Hilterman de marge in de omschakeling.

Middenvelder Boy van de Beek noemde de nederlaag van De Treffers verdiend. ,,We hadden niet de vorm van de laatste weken”, vond de Nijmegenaar, die na hamstringklachten terugkeerde in de basisopstelling van de gasten.

Voor De Treffers was het verlies bij Katwijk de derde nederlaag deze competitie; in de eerste twee duels van het seizoen ging de ploeg ook onderuit. De club uit het heuveldorp staat nu zevende, met negentien punten uit twaalf wedstrijden.

Amateurvoetbal