Keeper DVE-Trajanus half jaar geschorst vanwege bedreigen scheidsrechter

NIJMEGEN - Sirac Nerwiy van DVE-Trajanus is voor zes maanden geschorst door de KNVB vanwege het bedreigen van scheidsrechter Amilcar Mejia. De keeper van de Nijmeegse voetbalclub ging door het lint tijdens de uitwedstrijd tegen DVSG. Het duel in de vijfde klasse E werd daarom gestaakt.

Arbiter Mejia gaf zondag 23 september vlak voor tijd een strafschop aan DVSG. Nerwiy kreeg daarop een woede-uitbarsting. Hij schold de scheidsrechter uit en trok hem aan zijn arm. Daarbij ging het horloge van Mejia kapot.

Mogelijk einde carrière

,,We hebben die maandag erop direct met Sirac gesproken”, zegt Gerard Lemmen, voorzitter van DVE-Trajanus. ,,Hij beseft dat hij fout zat en heeft ontzettend veel spijt. De straf heeft hij meteen geaccepteerd. Hij overweegt zelfs om te stoppen.”

De woede-uitbarsting van keeper Nerwiy kwam volgens Lemmen mede door zware persoonlijke omstandigheden. ,,Zijn broer wordt al een hele tijd vermist in Irak en hij had die dag daarover met zijn moeder gesproken”, zegt Lemmen. ,,Eigenlijk wilde hij vanwege zijn emoties niet spelen, alleen was er geen reservekeeper. Dat maakt het iets genuanceerder, maar daarmee valt het incident absoluut niet goed te praten. Je moet afblijven van de scheidsrechter.”

Lemmen stelt dat Nerwiy contact heeft gezocht met scheidsrechter Mejia om zijn excuses aan te bieden. De arbiter wil dat niet bevestigen en weigert verder te reageren op het incident. DVE-Trajanus wordt niet vervolgd door de KNVB, omdat het een eenmansactie was.

Inhaaldatum

De wedstrijd wordt zondag 11 november uitgespeeld. DVSG probeert het duel nog wel een dag te vervroegen, vanwege carnaval in Groesbeek. Er zijn nog negen minuten te voetballen.

De wedstrijd wordt hervat met een penalty voor DVSG. De thuisclub leidt met 2-1 en heeft twee spelers meer op het veld. Vóór de rode kaart van Nerwly was Espoir Dialangana al weggestuurd vanwege natrappen. Hij werd voor drie duels geschorst.

Volledig scherm
Beeld ter illustratie © archief
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal