Volledig scherm
Hoogtepunt uit het vijfjarige bestaan van Keizerstad: het eerste elftal van de Nijmeegse club viert de titel in de vierde klasse A. © Mariska Hofman

Keizerstad terug naar 'moedervereniging' DVE-Trajanus

NIJMEGEN – Keizerstad en DVE-Trajanus gaan samen verder. De twee voetbalverenigingen uit Nijmegen zijn per direct samengevoegd. Teams gaan in het nieuwe seizoen onder de naam van DVE-Trajanus in de competitie uitkomen. De clubs verwachten met de verregaande samenwerking meer toekomstperspectief te hebben.

Daarmee verdwijnt Keizerstad na vijf jaar als zelfstandige vereniging. De voetbalclub, afgelopen seizoen met vijf teams actief in de competitie, is in 2013 juist ontstaan als afsplitsing van DVE-Trajanus.

Ontevreden leden, veelal met een Turkse achtergrond, gingen destijds weg bij DVE-Trajanus en richtten een eigen vereniging op.

Overleven

Quote

Als we niks doen, is de kans groot dat één of beide verenigin­gen over twee jaar niet meer bestaat

Gerard Lemmen, voorzitter DVE-Trajanus

,,Dit is een kwestie van overleven”, verklaart voorzitter Gerard Lemmen van DVE-Trajanus het samengaan. ,,Beide verenigingen zijn klein. Als we niks doen, is de kans groot dat één of beide verenigingen over twee jaar niet meer bestaat.”

In eerste instantie was het idee om te fuseren, maar dat plan bleek niet haalbaar vóór het nieuwe voetbalseizoen. De komende weken gaan de besturen van beide clubs de samenwerking verder vormgeven.

Vermoedelijk komen er voor verschillende posities dubbele functies. Een fusie voor komend jaar is momenteel ook niet de insteek. Wel verandert de naam op termijn mogelijk in DVE-Trajanus/Keizerstad.

Degradatie Keizerstad 

DVE-Trajanus en Keizerstad hebben samen komend seizoen twaalf teams in de competitie. Het eerste elftal van Keizerstad gaat dus verder als het eerste zaterdagteam van DVE-Trajanus.

De ploeg ‘degradeert’ vanwege het samengaan van de derde klasse A naar de vierde klasse A. Bij fusies en samenwerkingen beschouwt de KNVB het elftal als een nieuw team, dat dus op het laagste niveau moet instappen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal