Volledig scherm
Sportpark De Heikant van Achilles'29. © Flip Franssen

KNVB geeft Achilles'29 tijd om opnieuw te voldoen aan licentie-eisen

GROESBEEK/ZEIST - Achilles’29 krijgt bij een onherroepelijk faillissement van de bv de tijd om opnieuw te voldoen aan de licentie-eisen voor de tweede divisie. Dat laat de KNVB desgevraagd weten.

,,De onafhankelijke licentiecommissie gaat beoordelen of Achilles in het geval van een faillissement van de bv nog voldoet aan de voorwaarden”, zegt persvoorlichter Bram Groot van de voetbalbond.

Termijn

In de regels van de KNVB staat geen termijn voor het voldoen aan de licentie-eisen in deze specifieke situatie. Groot: ,,Die kan de licentiecommissie wel stellen. Maar het is niet zo dat ze een dag na het faillissement van de bv uit de competitie worden gehaald, omdat ze niet zouden voldoen aan de eisen. Het is een unieke situatie, daar wordt rekening mee gehouden.”

Eerder werd al bekend dat de licentie voor de tweede divisie onder de vereniging Achilles’29 valt. Die is niet failliet. Daarom wordt de Groesbeekse voetbalclub niet uit de competitie gehaald, mocht het faillissement van de bv onherroepelijk zijn. Het bestuur heeft nog tot woensdag om beroep aan te tekenen.

Quote

Het is een unieke situatie, daar wordt rekening mee gehouden

Bram Groot, KNVB

Voorlopig gaat de wedstrijd tussen FC Lienden en Achilles (zaterdag om 15.30 uur) dus gewoon door. ,,Hopelijk komt er zo snel mogelijk duidelijkheid”, zegt Groot. ,,Dat zullen we dan ook kenbaar maken aan FC Lienden. Maar voorlopig zit Achilles gewoon nog in de competitie.”

Wie er voor Achilles op het veld zullen staan, is overigens een groot vraagteken. Voetballers van het eerste elftal gaven na het faillissement aan niet meer te willen spelen voor de Groesbeekse club.

Dispensatie voor spelers

De KNVB moet daarnaast bij een faillissement een groot deel van de spelers dispensatie verlenen voor een overstap naar een andere club. De VVCS, belangenbehartiger voor contractspelers, eiste eerder dat alle voetballers probleemloos moeten kunnen vertrekken.

,,Het is nu nog te vroeg om daarover iets te zeggen”, stelt Groot. ,,Pas als het faillissement onherroepelijk is gaan we pas kijken naar zaken als dispensatie.”

Lees alles over het faillissement van Achilles’29 in ons dossier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal