Volledig scherm
Bart Schiks (links) van Achilles'29 tijdens het thuisduel met VVSB. © David van Haren/Pro Shots

KNVB straft Achilles'29 met punt aftrek: begroting 'niet reëel'

GROESBEEK/ZEIST – Achilles’29 heeft een punt in mindering gekregen van de KNVB. De begroting van de tweededivisionist is niet reëel volgens de voetbalbond. 

De straf was al eerder dit seizoen opgelegd door de licentiecommissie van de KNVB. Achilles is daartegen in beroep gegaan, waardoor de punt aftrek niet eerder bekend is gemaakt. Woensdag heeft de beroepscommissie van de voetbalbond geoordeeld dat de straf terecht was.

Onderzoek licentievoorwaarden

Het gaat om de begroting voor het huidige seizoen, die moest uiterlijk 15 juni vorig jaar ingeleverd worden. De KNVB kan vervolgens vragen om bewijs te leveren waaruit blijkt dat de begroting gebaseerd is op reële veronderstellingen.

De voetbalbond stelt dat de straf geen direct verband houdt met het faillissement van de bv van Achilles, begin januari. De licentiecommissie is momenteel wel aan het onderzoeken of de club nog aan de licentievoorwaarden van de tweede divisie voldoet. Daarin is onder andere vastgelegd hoeveel contractspelers een club moet hebben.

Ondanks aftrek van een punt blijft Achilles op de 15de plek op de ranglijst. Jong Sparta, de nummer 16 van de tweede divisie, heeft nu wel evenveel punten als de ploeg van interim-coach Frans Derks. Het gat met hekkensluiter TEC is slechts twee punten (16 om 14). 

Bestuur Achilles

Bestuurslid Elrie Bakker-Derks wil geen vragen over de straf beantwoorden. Ze laat weten dat ze 'niets heeft toe te voegen' aan het bericht op de website van de club

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal