Volledig scherm
Bram van Dongen van Achilles'29 aan de bal. © Eveline Van Elk

KNVB straft Achilles’29 met punt in mindering; ploeg zakt naar degradatieplaats

GROESBEEK - Achilles’29 heeft een punt in mindering gekregen van de KNVB. De Groesbeekse derdedivisionist wordt gestraft door de voetbalbond, omdat er iets mis is met de aanlevering van de financiële stukken. Wat er precies fout is gegaan, houdt de KNVB in het midden.

De bond meldt alleen dat Achilles ‘meerdere malen niet heeft voldaan aan licentievoorwaarde F.01’. Die eis heeft betrekking op de aanlevering van de financiële jaarstukken. De licentiecommissie toetst of de papieren tijdig, juist en volledig zijn ingeleverd.

Achilles kampt al lange tijd met financiële problemen. Na de degradatie uit de eerste divisie ging de bv van de Groesbeekse club failliet. Daarna kwam ook de vereniging in de problemen. Maar voorzitter Pjotr van der Horst stelde half januari in een interview met deze krant dat er ‘geen acute financiële nood’ is.

Vrije val

Sinds de degradatie uit de eerste divisie in 2017 maakt Achilles een vrije val. Vorig seizoen werd de club ook in de tweede divisie laatste. Momenteel vechten de Groesbekenaren voor handhaving in de derde divisie. Door de straf verliest Achilles de zestiende plek. Die plaats geeft recht op de nacompetitie om lijfsbehoud. De formatie van trainer Arno Arts, die zaterdag won van concurrent Eemdijk (0-2), zakt op basis van het doelsaldo naar de zeventiende plek (directe degradatie). Eemdijk staat nu zestiende.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal