Koukleumen langs de kant, bij het hoofdklasseduel tussen Juliana’31 en BVC’12 afgelopen zondag. Veel voetbalduels gingen vanwege de nachtvorst eerder in de week niet door.
Volledig scherm
Koukleumen langs de kant, bij het hoofdklasseduel tussen Juliana’31 en BVC’12 afgelopen zondag. Veel voetbalduels gingen vanwege de nachtvorst eerder in de week niet door. © David van Haren

KNVB worstelt met scheefgroei bij de amateurs

ZEIST - De KNVB zit met de scheefgroei van de amateurvoetbalcompetities in de maag. De voetbalbond heeft geen oplossing om de ranglijsten op korte termijn recht te trekken. Competitievervalsing ligt op de loer.

11 reacties

 • Anonymous

  4 jaar geleden
  En nu Nederland niet meedoet aan het WK snap ik al helemaal niet waarom ik standby moet zijn voor Oranje ...
 • Fred

  4 jaar geleden
  Waarom voetballen we niet van begin sept t/m week voor kerst indien het weer het toe laat.Dan winterstop t/m 1maart en vanaf 1maart t/m de schoolvakantie(eind juni half juli) begint in de regio?Als het hier mooi weer word stoppen wij met voetballen en als het hier koud en slecht word voetballen wij??????????
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  De afgelopen jaren wijzen de statistieken uit dat de meeste afgelastingen plaats vinden in februari en maart. In januari bepaalt de KNVB dat er een winsterstop is. Misschien deze eens verzetten naar februari? Verder vraag ik mij af wat amateurvoetbal met een internationale kalender te maken heeft. Wellicht dat famaile van Hans van Breukelen het schema opstelt, dan is alles verklaard.
 • Tonny Jansen

  4 jaar geleden
  Dit hadden we niet voorzien!!. De laatste jaren veelal weinig vorst gehad waardoor er ook relatief weinig afgelast werd. De switch van 2e paasdag en 2e pinksterdag naar de 1e paasdag en 1e pinksterdag scheelt gewoon 2 inhaalmomenten. Het waarom van deze switch? Wie het weet mag het zeggen.
 • Koekoek

  4 jaar geleden
  Goh KNVB hoe zou de scheefgroei toch kunnen komen? Verplicht uitwijken naar kunstgras misschien terwijl clubs zonder kunstgras elke gelegenheid (blessures, schorsingen) aanpakken om de wedstrijd eruit te gooien! Over competitievervalsing gesproken....