Volledig scherm
Carlito de Zeeuw (midden) op archiefbeeld. © Theo Peeters

Komst van Hoogakker houdt topscorer De Zeeuw bij Eendracht’30

MOOK - Carlito de Zeeuw blijft nog een jaar bij Eendracht’30. De 22-jarige aanvaller stond in de belangstelling van verschillende voetbalclubs uit de hoofdklasse en eerste klasse, maar wacht nog met het maken van een volgende stap.

De Zeeuw was aanvankelijk van plan na dit seizoen te vertrekken. De komst van Daley Hoogakker in de zomer is doorslaggevend voor zijn besluit om toch te blijven bij de voetbalvereniging uit Mook. Eendracht verzekerde zich onlangs van de diensten van de aanvaller van Juliana’31, die in de jeugd van de Maldense club samenspeelde met De Zeeuw. ,,Hij vroeg of ik zou blijven als hij kwam”, zegt De Zeeuw, clubtopscorer met tien goals. ,,Ik had niet verwacht dat hij daadwerkelijk zou komen, maar ik wil heel graag nog een jaar met hem voetballen. Dan gaat het menselijke aspect even voor de sportieve ambities.”

Bas van Bon

Dat Bas van Bon volgend seizoen als trainer voor de groep staat bij Eendracht speelde ook mee voor De Zeeuw. Van Bon was in de jeugd bij Juliana al zijn trainer. ,,Ik heb een goede band met hem en ik gun hem succes. Eigenlijk ben ik nu al toe aan een vervolgstap. Ik heb de ambitie om de derde divisie of zelfs tweede divisie te bereiken, maar ik ben ook nog jong.”

De Zeeuw denkt dat Eendracht komend seizoen hoge ogen kan gooien door de komst van Hoogakker, Daan van Geenen en Maks Nas (beiden van Germania). De ploeg moet dan wel handhaving in de tweede klasse veiligstellen. De Zeeuw kan daarbij toch van waarde zijn. De KNVB heeft zijn schorsing van vijf wedstrijden teruggebracht naar twee duels. De Zeeuw kreeg tegen VIOD (1-5) rood voor een slaande beweging. Hij ging met succes in beroep keek al twee wedstrijden geschorst toe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal