Volledig scherm
Luuk Könning van Beuningse Boys in de wedstrijd tegen DVV. © Ruurd Jellema

Könning laat zich met bekerhattrick zien bij Beuningse Boys

BEUNINGEN - Luuk Könning (24) was zondagmiddag de grote man bij Beuningse Boys. De aanvaller, die dit seizoen nog niet veel minuten maakte, scoorde drie keer in het met 6-0 gewonnen bekerduel met DVV.

Hij moet het dit seizoen voornamelijk doen met invalbeurten. Luuk Könning heeft zich nog niet in de basis geknokt bij de ploeg van de nieuwe trainer Henk Evers. Alleen tegen Trekvogels (5-2 nederlaag) begon de aanvaller in de competitie vanaf het begin. Met zijn drie treffers tegen DVV (waar hij wel vanaf de aftrap begon) én zijn uitstekende spel als invaller doet Könning het goed. Kan Evers niet meer om hem heen?

In the picture

,,Dat hoor je mij niet zeggen”, sprak Könning na het duel met de derdeklasser uit Duiven. ,,Als je drie keer scoort, dan zet je jezelf wel in the picture. Maar de trainer bepaalt wie er spelen. Ik ben blij met alle minuten die ik mag maken. En het is alleen maar lekker als ik dan ook nog belangrijk ben voor het team.”

Beuningenaar Könning, vorig seizoen vaak basiskracht, speelt dit seizoen sterk in de rol van invaller. In de eerste drie competitiewedstrijden begon hij op de bank en scoorde toen hij in het veld kwam. ,,Ik scoor sneller als ik begin als wissel”, vertelde Könning. ,,Ben dan altijd gevaarlijk. Ik denk dat de trainer dat ook zo ziet. Met onze sterke voorhoede (onder meer Glenn Muller, Twan Arnts en Mick in den Bosch, KF.) is het voor mij lastig om basisspeler te worden. Het zijn allemaal keigoede voetballers.”

Hattrick

Clubtopscorer Muller tekende zondagmiddag na een halfuur voor de openingstreffer met een bal in de korte hoek. In een tijdsbestek van zes minuten daarna zorgden Jurriën Aalbers (aangeraakt afstandsschot) en Könning (volley) voor de 2-0 en 3-0. Na de rust bracht Könning zijn totaal op drie met een intikker van dichtbij en een knappe bal in de lange hoek, die via de paal in het doel belandde. Invaller Lars van Mil zette de 6-0 op het scorebord met een houdbare bal voor DVV-doelman Guus Vos.

,,Het was een makkelijke wedstrijd”, zei Könning, die al zijn hele leven in Beuningen speelt. ,,We spelen al weken goed, creëren veel kansen. Maar het resulteerde niet in doelpunten en zeges. Vandaag maakten we kansen af en kregen we geen tegendoelpunten. Dan zie je dat we echt wel wat kunnen als het loopt.”

Stand

In de derde klasse D staat ‘Beuningen’ met negen punten op de tiende plaats. Het gat met koploper Blauw Wit bedraagt slechts acht punten. Volgens Könning zegt die stand helemaal niets. ,,Als je naar ons spel tegen DVV kijkt, dan moeten we bovenin mee kunnen draaien. Maar we moeten nu niet op een roze wolk gaan leven. 6-0 is een mooi resultaat. Zo moeten we ook presteren in de competitie. Het seizoen is jong en alles is nog mogelijk.”

Amateurvoetbal