Laazizi traint mee bij De Treffers: vriendendienst

GROESBEEK - De Treffers laat Saad Laazizi meetrainen. De Groesbeekse tweededivisionist biedt de Eindhovenaar onderdak nu hij zonder club zit. 

,,Saad is tussen wal en schip geraakt”, zegt Paul Langeveld, lid van de technische commissie van De Treffers. ,,Hij is vorig seizoen bij FC Den Bosch vertrokken en zou naar Italië gaan, maar dat ging niet door. Daarna kon hij nergens heen.”

Niet speelgerechtigd 

Speelgerechtigd is Laazizi (21) niet voor De Treffers, omdat hij zich niet voor de deadline heeft overgeschreven. Langeveld: ,,Dit is een vriendendienst. Wij zien hem dan ook niet als proefspeler. Hij houdt bij ons zijn conditie op peil en loopt niet in de weg. Hij heeft genoeg kwaliteiten. Mogelijk dat hij voor volgend seizoen een optie is. Dat moet hij zelf afdwingen. Wel is ons middenveld al aardig ingevuld.”

De Treffers, dat zaterdag Quick Boys (18.00 uur) ontvangt, heeft al zes middenvelders aan zich gebonden voor komend seizoen. In totaal liggen er dertien spelers vast tot de zomer van 2021. ,,Dat zorgt voor rust en dat is prettig. Normaal zitten we nu midden in de hectiek. Met de andere spelers zijn we nog in gesprek.”

Mogelijk komt die hectiek nog, als de KNVB een Onder 23-competitie opricht, wat de bond voornemens is. Dan moet een extra team worden opgetuigd. ,,Dat moet eerst eens duidelijk worden”, aldus Langeveld.

Volledig scherm
Saad Laazizi in dienst van FC Den Bosch. Roy Lazet © roy lazet

Amateurvoetbal