Spelers van Achilles’29 melden zich woensdag voor de bijeenkomst voor personeel, in De Linde.
Volledig scherm
Spelers van Achilles’29 melden zich woensdag voor de bijeenkomst voor personeel, in De Linde. © Flip Franssen

Leegloop Achilles’29 door ‘leugens’; zelfs interesse uit Thailand

GROESBEEK - De leegloop bij Achilles’29 is een dag na het faillissement al in gang gezet. Een aanzienlijk deel van de selectie wil onder geen beding in actie komen voor de Groesbeekse voetbalclub. De eerste clubs hebben zich al gemeld bij de spelers, zelfs vanuit Thailand en Slowakije.

18 reacties

 • KERKHOFF

  5 jaar geleden
  gewoon ziek melden lijkt mij een gevaarlijke c.q. risicovolle handeling.
 • KERKHOFF

  5 jaar geleden
  contract is contract volgens NL recht. Dat een van beide partijen zich niet aan het gestelde in het contract voldoet wil nog niet zeggen dat de andere partij ontslagen is van zijn leveringsverplichting. Enkel de gang naar de rechter kan een ontbinding van het contract bewerkstellen. Dat de spelers zich ingelaten hebben met een partij die door omstandigheden niet aan zijn verplichtingen kan voldoen is een risico waar ze zelf voor gekozen hebben. Mooie praatjes of niet. Men draagt zelf het risico, sterker nog, zelf voor gekozen, en moet dan achteraf niet beklagen via welke weg dan ook.
 • Rijnwaardenaar

  5 jaar geleden
  indien je een "nieuwe" baan aangeboden krijgt dan kun je de curator verzoeken om (voortijdig) je contract te ontbinden, de curator zal met hele goede redenen moeten komen om dit verzoek niet in te willigen. Hij/zij staat daarmee n.l. niet toe dat jij jezelf verzekert van inkomen en toekomst. Tot die tijd heb je te maken met een z.g. uitwerkperiode waarbij het UWV je loon uitbetaald. M.b.t. presteren; normaal heb je een overeenkomst waarin staat wat er tegen welke betaling er van je verwacht wordt. Helaas is het moeilijk aantoonbaar dat jij in deze niet de prestatie levert dus ...
 • koos rentzing

  5 jaar geleden
  Wel mooi dat Die Derks zegt dat de SPELERS aan hun verplichtingen moeten voldoen.
 • Toontje

  5 jaar geleden
  Wat maakt het allemaal nog uit. In het betaald voetbal / voetbal waar betaald wordt, is het naaien en genaaid worden. Begrippen als eergevoel, trouw en oprechte clubliefde zijn tot loze kreten verworden. Geld is het enige waarvoor men nog in beweging komt. Hollend als lemmingen naar de gapende afzichtelijke afgrond storten ze zich in het Grote Niets.