Volledig scherm
De spelers van Batavia vieren een doelpunt tegen DVE-Trajanus, vorig seizoen. © Eveline Van Elk

Leegloop dreigt bij Batavia: spelers gezocht

BATENBURG - Een leegloop dreigt voor Batavia. De voetbalclub uit Batenburg zit ermee in de maag. Want vervangers voor de succesvolle huidige selectie zijn niet zomaar gevonden.

Het bestuur van Batavia is noodgedwongen al volop bezig voor komend jaar. Volgens trainer Henk Evers bestaat de kans dat bijna de hele selectie ermee stopt. De succescoach twijfelt daarom over een langer verblijf, want wat komt ervoor terug?

Doemscenario

,,Van zeven à acht spelers lijkt zeker dat ze stoppen”, zegt bestuurslid Pieter Derks van Batavia. ,,Een aantal twijfelt. We hopen dat het meevalt, maar steken de kop niet in het zand. We moeten naarstig op zoek.”

Want het doemscenario is dat de huidige groep zich handhaaft in de vierde klasse en er dan mee stopt, waarna noodgedwongen het tweede team deels doorgeschoven moet worden. Die ploeg komt uit op recreantenniveau (in de reserve zesde klasse).

Vierdeklasser

Quote

Laat enthousias­te spelers zich maar melden

Henk Evers, trainer Batavia

Batavia is dit seizoen voor het eerst actief in de vierde klasse. Het eerste elftal van de Batenburgse club bestaat veelal uit spelers uit Nijmegen. Een aantal heeft op hoger niveau gevoetbald. Derks: ,,Veel jongens zijn via speler Roel Hendriks bij ons gekomen. Hij helpt ook nu weer mee om nieuwe aanwas te vinden.”

Trainer Evers, bezig aan zijn tweede jaar bij de club en eerder niet lager dan de tweede klasse werkzaam, wacht de ontwikkelingen af. ,,Laat enthousiaste spelers zich maar melden”, zegt Evers. ,,Het bevalt me goed bij Batavia, maar ik wil wel weten wat er volgend seizoen voor team staat.”

Toptrainer

Bestuurslid Derks: ,,Henk is voor ons een toptrainer. Hopelijk blijft hij. Henk maakt spelers echt beter. Wellicht trekt dat ook voetballers aan. Vanuit onze jeugdsamenwerking van BOA-jc (Met AAC-Olympia, WN.) komen er waarschijnlijk niet veel spelers door. Dus we moeten echt op zoek.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal