Volledig scherm
Mees Siers (midden) van De Treffers in een duel om de bal tegen VVSB. © David van Haren

Mees Siers stopt bij De Treffers en wordt jeugdtrainer bij De Graafschap

GROESBEEK - De Treffers raakt opnieuw een vaste waarde kwijt met een doorlopend contract. Na spits Niek Versteegen verlaat ook middenvelder Mees Siers de tweededivisionist uit Groesbeek omdat hij werk niet meer kan combineren met voetballen op hoog niveau.

Siers gaat komend seizoen aan de slag bij de jeugdopleiding van De Graafschap, de club waar hij zijn profdebuut maakte.

De 31-jarige Achterhoeker wordt bij de eerstedivisionist uit Doetinchem trainer van het jeugdteam onder 17 jaar. Onlangs behaalde Siers het trainersdiploma UEFA-A (op één na hoogste diploma). Daarvoor liep hij afgelopen seizoen stage bij de jeugd van NEC.

Oude club

,,Dit aanbod kon ik gewoon niet weigeren”, zegt Siers. ,,Ik ben blij met deze kans en De Graafschap is mijn cluppie. Ik heb er vier jaar onder contract gestaan, het stadion ligt nagenoeg in mijn achtertuin. Ik ben topfit en De Treffers draag ik een warm hart toe, maar ik kan zelf niet meer op zaterdag voetballen. Dus houdt het op bij De Treffers, want het is niet met De Graafschap te combineren.”

Komst Van den Berg

Met de komst van Gino van den Berg – de verdediger uit Venlo komt transfervrij over van SC Cambuur – heeft De Treffers zijn defensie inmiddels op orde gebracht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal