Archiefbeeld: De wedstrijd van Achilles'29 op 25 januari tegen Rijsoord (0-2).
Volledig scherm
Archiefbeeld: De wedstrijd van Achilles'29 op 25 januari tegen Rijsoord (0-2). © Theo Peeters

Naamgenoot Achilles'29 beslist duel al voor de pauze in Groesbeek

VIDEOGROESBEEK - Achilles’29 verloor zaterdag met grote cijfers in de hoofdklasse A van Achilles Veen: 0-5. Bij rust was de wedstrijd in Groesbeek op Sportpark Noord al beslist door de Brabantse naamgenoot. Via twee goals van Thomas de Man en een doelpunt van Rémon Koenen stond het met de pauze 0-3. 

In de tweede helft deelden Sen Aerts en opnieuw Koenen mee in de riante score voor de bezoekers. Het was de tweede keer op rij dat Achilles met dikke cijfers onderuit ging. Vorige week verloren de Groesbekenaren bij Spijkenisse (8-0). De nederlagen volgen nadat Achilles het koploper DHSC op eigen veld lastig had gemaakt (2-3).

Door de verliespartij wordt de situatie van Achilles steeds penibeler. De laatste keer dat Achilles een resultaat haalde was op 12 oktober vorig jaar. Toen speelde de formatie van trainer Stefan Muller gelijk tegen Spijkenisse (0-0), het enige punt in zeventien wedstrijden voor de hekkensluiter. Het verschil met FC ’s-Gravenzande (de voorlaatste in de stand) is opgelopen tot vijftien punten (16 om 1). Wel heeft Achilles twee wedstrijden minder gespeeld dan de Zuid-Hollandse concurrent. 

Amateurvoetbal