Volledig scherm
Anoush Dastgir (links) bij het ondertekenen van het contract. © Eigen foto

NEC-amateur Dastgir assistent-bondscoach van Afghanistan

GROESBEEK/KABOEL - Anoush Dastgir is de nieuwe assistent-trainer bij het nationale team van Afghanistan. De 27-jarige voetballer uit Groesbeek is de rechterhand van bondscoach Otto Pfister. Dastgir en de 79-jarige Duitse trainer tekenden afgelopen zondag een contract voor één jaar.

De verbintenis wordt automatisch met een jaar verlengd als het duo zich met Afghanistan plaatst voor de Azië Cup van 2019 in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat zou een primeur zijn. Nooit eerder haalde Afghanistan de Azië Cup.

Interim-bondscoach
Pfister en Dastgir zitten 28 maart voor het eerst op de bank tijdens het thuisduel met Vietnam, de start van de derde ronde van de kwalificatie voor de Azië Cup. Dastgir, voetballer bij de amateurs van NEC, maakte afgelopen november onverwacht zijn debuut als bondscoach van Afghanistan tijdens de oefenwedstrijd tegen Tadzjikistan (1-0 nederlaag). Na het ontslag van Petar Segrt werd de verdediger, tot dan toe gewoon international, door de bond gevraagd of hij als eindverantwoordelijke op de bank wilde zitten.

Voetbalpensioen
Vanwege zijn functie als assistent-trainer heeft Dastgir per direct een punt gezet achter zijn loopbaan als international. Bovendien stopt hij aan het einde van het seizoen bij de amateurs van NEC.

Amateurvoetbal