Volledig scherm
Anoush Dastgir (links) geeft instructies als interim-bondscoach van Afghanistan. © RV

NEC schuift Dastgir door als hoofdtrainer

NIJMEGEN - NEC heeft het volste vertrouwen in Anoush Dastgir. De 28-jarige inwoner van Groesbeek is volgend seizoen hoofdtrainer van de eersteklasser.

Dastgir is momenteel assistent van de NEC-amateurs. De oud-speler heeft sinds het vertrek van Amir Hashemi, die vorige maand stopte vanwege zijn werk, met technisch manager Clemens Hermans de leiding over de ploeg.

Vertrouwen

,,Anoush schuift volgend seizoen door als eerste man”, zegt Hermans. ,,Hij volgt de trainerscursus voor TC-1 en die opleiding gaat hij halen. We hebben het volste vertrouwen in Anoush.”

Johan Kortenray wordt bij NEC de assistent van Dastgir. Kortenray is nu ook al assistent.

Bondscoach

Dastgir, die op jonge leeftijd vanuit Afghanistan naar Nederland kwam en opgroeide in Wijchen, was tot vorig seizoen speler van NEC. Hij stopte omdat hij coach werd van zijn geboorteland. Dastgir werd twee jaar geleden na het ontslag van de toenmalige bondscoach als international voor één duel interim-bondscoach van Afghanistan. Daarna stopte hij met voetballen en werd assistent, tegenwoordig als rechterhand van de Duitser Otto Pfister.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal