Volledig scherm
Beeld van NEC-Leones. © David van Haren

NEC vecht zich met tien man naar tweede competitiezege

NIJMEGEN - De amateurs van NEC hebben zondagmiddag een beetje meer lucht gekregen in de eerste klasse C (Zuid 1). De Nijmegenaren behaalden met de 3-2 overwinning op Leones de tweede competitiezege.

NEC was toe aan een driepunter. De ploeg van trainer Anoush Dastgir pakte in de eerste vijf duels slechts vier punten en won alleen de competitiewedstrijd tegen Unitas’30 (0-2). Door de winst in de streekderby tegen de formatie uit Beneden-Leeuwen kijkt NEC weer een beetje omhoog op de ranglijst. De Goffertploeg kroop twee plaatsen omhoog, naar plek elf. Leones staat nu vierde.

De wedstrijd in Nijmegen kende in de eerste helft weinig grote mogelijkheden. Bram Kooijmans en Stefan de Jong hadden namens de bezoekers een kans, maar écht gevaar stichten, dat deden ze niet. Bij de thuisploeg schoot Ismail Aktas een metertje over en zag aanvoerder Elias Boumkass zijn inzet gepakt worden door Leones-goalie Nick Degen.

Rode kaart

In de 53ste minuut tekende nieuwkomer Sjoerd Booijen voor de 1-0 met een rake kopbal, die van richting werd veranderd. Kort daarna werd de marge verdubbeld door Ahmed Lak. De opgestoomde linksback probeerde het vanaf een meter of dertig en krulde de bal met links in de rechterbovenhoek: 2-0.

NEC leek de wedstrijd makkelijk uit te kunnen spelen, maar na 63 minuten voetballen kwam de ploeg met tien man te staan na de tweede gele kaart van Aktas. De middenvelder kreeg zijn eerste geel voor het wegschieten van de bal, de tweede kaart was voor een tackle op eigen helft.

Aansluitingstreffer

Met een man meer ging de uitclub nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. En die kwam er ook. Vijf minuten voor het eindsignaal knalde Leones-speler Sebastiaan van der Werf een vrije trap op de lat. Spits De Jong was er als de kippen bij om de 2-1 binnen te tikken.

Even leek het nog spannend te worden, maar invaller Akram El Hadri zorgde na negentig minuten voor de bevrijdende 3-1 door oog in oog met Degen niet te falen. De tweede van de middag van De Jong (3-2), die met een solo door de Nijmeegse defensie wandelde, kwam te laat voor de Leeuwenaren.  

Amateurvoetbal