Volledig scherm
Niek Versteegen van De Treffers haalt uit tegen VVSB. © David van Haren

Niek Versteegen levert contract in bij De Treffers

GROESBEEK - De Treffers raakt Niek Versteegen kwijt. De aanvaller heeft deze week zijn contract bij de Groesbeekse club ingeleverd. Hij kan voetballen in de tweede divisie niet meer combineren met de werkzaamheden van zijn hoveniersbedrijf.

Versteegen (24) blijft wel voetballen, maar een paar niveaus lager bij Venray. Bij de Limburgse eersteklasser was hij actief tot zijn overstap naar Achilles’29 drie jaar geleden.

Inkakmoment

Volledig scherm
Niek Versteegen in de tractor, nog in zijn periode als speler van Achilles’29. De Limburger heeft een eigen hoveniersbedrijf. © Theo Peeters

Sinds vorig jaar januari speelt Versteegen voor De Treffers. ,,Ik merk de laatste maanden dat het me allemaal te veel is”, legt hij uit. ,,De hele dag ben ik aan het pezen waardoor ik de autorit naar Groesbeek een inkakmoment heb. Daar komt nog eens bij dat ik nu weinig tijd overhoud voor het papierwerk dat ik erbij heb gekregen.”

De hardnekkige voetblessure waarmee hij dit seizoen kampt speelt geen rol bij zijn keuze, stelt Versteegen. De spits miste dit seizoen twee derde van de competitie vanwege een gebroken middenvoetsbeentje. ,,Helemaal stoppen was geen optie, want ik heb nog plezier in het spelletje. Het gaat om de tijd die ik kwijt ben. Ik train straks bij Venray een keer minder in de week, bovendien ben ik er binnen twee minuten met de fiets.”

Drie nieuwe aanvallers

De Treffers moet nu op zoek naar nog een spits. Naast Versteegen verlaat ook Lowie van Zundert (gehuurd van NEC) de club. ,,Onze prioriteit ligt voorin. Daar willen we nog drie spelers erbij”, zegt technisch bestuurslid Paul Langeveld van De Treffers.

Ook Ruben Rodrigues (gehuurd van FC Den Bosch) gaat weg. ,,Het vertrek van Niek zagen we niet aankomen. Wij hebben begrip voor zijn keuze, maar het is wel spijtig. Niek is een belangrijke speler met specifieke kwaliteiten, als diepgang zonder bal en een neusje voor de goal.”

Versteegen neemt zaterdag na de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City (18.00 uur) afscheid van De Treffers. Door zijn blessure is meespelen onmogelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal