Volledig scherm
Thomas Loning van Achilles'29 (rechts) in actie eerder dit seizoen. © David van Haren

Nieuwe puntenstraf dreigt voor Achilles'29 na mislopen deadline

GROESBEEK - Achilles’29 krijgt spoedig een nieuwe straf van de KNVB. De Groesbeekse club moest uiterlijk maandag de jaarrekeningen van het seizoen 2017-2018 indienen bij de voetbalbond. Die deadline werd niet gehaald. Een puntenstraf ligt weer voor de hand.

Volledig scherm
Voorzitter Pjotr van der Horst van Achilles'29. © Raphael Drent

De derdedivisionist kreeg vorige week al één punt in mindering. Wat de eventuele nieuwe sanctie is werd door de bond niet vermeld, zo stelt Achilles-voorzitter Pjotr van der Horst.

Uiterste maatregel
In het licentiereglement van de KNVB staat dat voor dit type overtreding een club zelfs direct uit de competitie gehaald kan worden. Maar dat is een uiterste maatregel, zo bevestigt navraag bij de licentiecommissie. Zo ver is het voor Achilles niet. Van der Horst vreest wel een nieuwe puntenstraf, waarmee degradatie uit de zaterdagse derde divisie dichterbij komt.

,,Ik hoop op medeleven van de KNVB”, zegt Van der Horst. ,,Dit is een unieke situatie. De club heeft een roerige periode achter de rug. We worden gestraft voor iets uit het verleden. Iets waar het huidige bestuur niets aan kan doen.”

Clubs in de landelijke derde divisie moeten elk jaar jaarrekeningen indienen. De stukken moeten goedgekeurd zijn door een accountant. Daar gaat het mis voor Achilles. De accountant heeft de opdracht teruggegeven. Dat betekent dat de jaarrekening niet volgens de regels opgesteld kan worden en dat er dus op z’n minst vraagtekens zijn over de financiële stukken.

Boekenonderzoek
,,Wat er precies mis is, weet ik niet. Dat heeft met de privacywetgeving te maken”, zegt Van der Horst. ,,Maar dat er twijfels zijn, is duidelijk. Een accountant vinden die op zo’n korte termijn een boekenonderzoek doet en een jaarrekening opstelt, is lastig.”

Van der Horst is sinds afgelopen augustus voorzitter van Achilles. Volgens de horecaondernemer hebben de sancties van de KNVB niets te maken met de huidige financiële huishouding. ,,We voldoen aan onze verplichtingen. We moeten het geld bij elkaar schrapen, maar Achilles bestaat nog steeds. Daar ben ik trots op.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal