Oefenwedstrijd tussen Juliana'31 uit Malden en NEC Amateurs uit Nijmegen.
Volledig scherm
Oefenwedstrijd tussen Juliana'31 uit Malden en NEC Amateurs uit Nijmegen. © Theo Peeters

Nijmeegse voetbalclubs trekken één lijn: leden krijgen geen contributie terug

NIJMEGEN - De FAN, de federatie waarin alle Nijmeegse amateurvoetbalclubs zijn verenigd, komt met een eenduidig statement: verenigingen gaan geen contributie terugbetalen aan hun leden.

Door de maatregelen om het coronavirus in te dammen, kan er al weken niet gevoetbald worden. De sportparken zijn gesloten, de competities stopgezet door de KNVB.

Er zijn tot nu toe weinig leden die bij hun club om teruggave van contributie hebben gevraagd, maar als mensen dat doen, dan moeten verenigingen daar niet mee akkoord gaan, vindt de Federatie Amateurclubs Nijmegen. In de federatie zitten alle amateurvoetbalclubs uit de gemeente Nijmegen. 

Verantwoordelijk voelen

‘Juist nu is het belangrijk dat leden, die immers samen de vereniging vormen, zich er met zijn allen verantwoordelijk voor voelen om hun club door deze moeilijke periode heen te loodsen’, geeft FAN-voorzitter Ad Frik in een schriftelijke reactie aan.

De KNVB besloot onlangs dat clubs op hun beurt over de komende maanden geen contributie aan de voetbalbond hoeven af te dragen. Dat gaat om 6 euro per lid per maand. ‘Een mooie geste, maar niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat. Clubs hebben op diverse vlakken te maken met inkomstenderving. Als zij contributie zouden terugbetalen aan hun leden, zal dat tot een financieel ongezonde situatie leiden’.  

Juliana uit Malden en Germania uit Groesbeek besloten eerder ook al geen contributie terug te betalen.

Amateurvoetbal