Volledig scherm
VVLK-speler Jasper Vierboom (rechts) in duel met Cas Ubbink in de derby tegen SVO'68. © David van Haren

Noodkreet VVLK heeft effect: vijf nieuwkomers en vijf spelers blijven alsnog

LEUTH - VVLK gaat gewoon door met het eerste elftal. De inspanningen van de nieuwe coach Hachemi Chahaibi hebben de zorgen bij de voetbalclub weggenomen. De formatie uit Leuth had moeite om de selectie rond te krijgen, waarbij zelfs terugtrekking van het eerste elftal dreigde.

Mede door vier aanwinsten van buitenaf is dat nu niet meer aan de orde. De vijfdeklasser heeft tot nu toe negentien spelers voor volgend seizoen.

Wesley Kosman, Mickey van de Griend, Soufian Achouitar en Shefqet Kojçik versterken het team. Daarnaast maakt Leuthenaar Pepijn Bartels de overstap van atletiek naar het voetbal. Er lopen nog gesprekken met een aantal mogelijke nieuwkomers. De komst van de nieuwelingen uit Nijmegen heeft ervoor gezorgd dat vijf spelers uit de huidige selectie die nog twijfelden alsnog hebben toegezegd te blijven.

Mix van eigen jongens en spelers van buitenaf

,,We zijn blij dat Hachemi zo enthousiast is gebleven, ook toen wij vertelden dat we moeite hadden met het rond krijgen van de selectie”, zegt Geert Keukens, voorzitter van VVLK. ,,We hebben nu een mooie mix van eigen jongens en spelers van buitenaf. We zijn een kleine dorpsclub, dus die balans moet niet doorslaan.”

Met de groep spelers die twijfelden om door te gaan, is opnieuw gesproken. ,,De stemming binnen de groep is snel omgeslagen. Iedereen is blij dat er meer duidelijkheid is. Dat is meteen te merken aan de beleving bij de spelers. De winst van afgelopen zondag tegen AAC-Olympia (1-3) is daar al een voorbeeld van.”

Met nog twee wedstrijden te spelen staat VVLK op de voorlaatste plaats in de vijfde klasse E met veertien punten. Alleen hekkensluiter DVSG heeft twee punten minder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal