Volledig scherm
Lowie van Zundert schreeuwt het uit na zijn doelpunt tegen Jong Sparta. © David van Haren

Opluchting bij De Treffers na eerste zege

GROESBEEK - De Treffers heeft zijn eerste seizoenszege in de tweede divisie binnen. De voetbalformatie uit Groesbeek versloeg zondag Jong Sparta op eigen veld: 3-1.

Boy van de Beek zette De Treffers in de dertiende minuut op het juiste spoor. De schaduwspits benutte een strafschop na een overtreding van Lorenzo Soares Fonseca op Lowie van Zundert. 

De thuisploeg had even later geluk dat Spartaan Ayoub Boukhari zijn vizier niet op scherp had bij een vrije schietkans in de Groesbeekse zestien.

Initiatief

De Treffers moest vanaf dat moment het initiatief aan de Rotterdamse beloften laten. Zo kopte Mohammed Tahiri net naast uit een corner en maaide de spits over de bal heen. In de tegenstoot was Lowie van Zundert overigens wel tweemaal dicht bij de beslissing. Hij kopte op de lat en schoot van dichtbij op de keeper.

Van Zundert was een kwartier voor tijd wél trefzeker. De oud-NEC’er kopte een vrije trap van Van de Beek hard tegen de touwen. Met dat doelpunt zette hij De Treffers weer op voorsprong, want Karim Loukili had vlak ervoor na een puike dribbel de gelijkmaker prima binnengeschoten.

Nadat Maertzdorf en Timo Pluk faalden in kansrijke positie gooide invaller Aziz Khalouta de wedstrijd in het slot met een heerlijk stiftje. De opluchting was daarna enorm. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal