Volledig scherm
Archiefbeeld: Oranje Blauw - EMM Randwijk © Bert Beelen

Oranje Blauw-soap houdt aan: Bloem stopt als trainer

NIJMEGEN - Richard Bloem is gestopt als trainer van Oranje Blauw, de club die de afgelopen weken kampte met een chronisch tekort aan spelers.

,,De club en ik zijn, zoals dat heet, in goed overleg uit elkaar gegaan. Ik ben gestopt omdat de club niet kon bieden wat ik nodig had”, zegt Bloem. ,,En daarmee bedoel ik: voldoende spelers. Zonder ballen kan ik desnoods nog trainen, zonder voldoende spelers wordt dat wel erg lastig.”

Twee weken geleden ging het competitieduel tegen Woezik niet door, omdat de Nijmeegse zaterdagvierdeklasser onvoldoende spelers op de been kon brengen. De KNVB gaf de club een geldboete en drie punten in mindering. Als het team nog eenmaal afhaakt, wordt het uit de competitie genomen.

,,Aan het begin van het seizoen hadden we genoeg voetballers”, zegt Bloem, die sinds augustus hoofdtrainer was. ,,Daarna zijn er jongens afgehaakt. De ene had de contributie niet betaald, een andere was toch niet speelgerechtigd, één speler stopte omdat hij niet altijd in de basis stond, waarna ook anderen stopten. Daar kwamen nog blessures en schorsingen bij.”

Quote

En we gaan voetbal­lers benaderen die voorheen in het eerste elftal hebben gespeeld, maar zijn gestopt.

Remco van Oijen, Bestuurslid van Orange Blauw

Volgens bestuurslid Remco van Oijen heeft Oranje Blauw zaterdag voldoende spelers in het thuisduel met Juliana’31. En, als het goed is, ook de rest van het seizoen. ,,We hebben enkele spelers van de Onder 19 overgeheveld naar het eerste elftal”, zegt hij. ,,En we gaan voetballers benaderen die voorheen in het eerste elftal hebben gespeeld, maar zijn gestopt.”

Oranje Blauw staat met min drie punten onderaan in de vierde klasse. 

Amateurvoetbal