Orion kampioen na hattrick Noek Beers én misstap Spero

VIDEONIJMEGEN – Orion keert na twee jaar terug in de eerste klasse. De Nijmeegse equipe pakte zondag het kampioenschap in de tweede klasse I. Orion won overtuigend bij stadgenoot Quick 1888 (1-4), terwijl concurrent Spero verloor van Union (0-2).

Volledig scherm
Kampioen Orion. © De Gelderlander

Na de winst stonden spelers en begeleiding van Orion nog minutenlang in een kring op de middencirkel.

Assistent-trainer Lodewijk van der Heijden was met de telefoon aan het oor in afwachting van de uitslag bij Spero. Pas na bijna een kwartier kreeg hij het verlossende woord uit Elst, waarna het feest losbarstte.

,,We hebben bewust niet geroepen dat we kampioen wilden worden. Promotie was ons doel’’, zei trainer Jeroen van Haaren. ,,We hebben een erg jonge groep, we wilden de druk er absoluut niet op hebben. Vorig jaar zeiden we wel voor de titel te gaan. En toen ging het aan het einde mis, pakten we slechts twee punten in de laatste zeven duels.’’

Topscorer Beers

Tegen Quick speelde het elftal van Van Haaren onbevangen. Noek Beers onderstreepte in de kampioenswedstrijd zijn klasse. De spits, dit seizoen van het zaterdagelftal van De Treffers overgekomen, maakte een hattrick. Hij opende voor rust de score en maakte 1-3 en 1-4. Beers staat nu op achttien goals.

Noud Jilesen, dit seizoen na twee jaar teruggekeerd bij Orion, maakte vroeg in de tweede helft de 0-2. Bas Peters scoorde na 55 minuten voor Quick (1-2).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal