Volledig scherm
Beeld van Orion - BVC’12. © Gerard Verschooten

Orion weer bovenaan na winst in streekduel met BVC’12

NIJMEGEN - Orion heeft de koppositie in de eerste klasse E weer terug. De gepromoveerde voetbalploeg was zondagmiddag met 2-0 te sterk in de streekderby met het Beekse BVC’12.

Door de zege hebben de Nijmegenaren – met een periodetitel op zak – nu 26 punten uit elf duels. BVC kon slechts een week genieten van de eerste plek en zakte af naar de tweede plaats (25 punten).

Kansen
BVC begon met goed combinatiespel aan het duel op Sportpark Mariënbosch. Na twintig minuten had de formatie van trainer Luuk Maes al zes grote kansen om zeep geholpen. Orion-doelman Michiel Kok hield zijn team op de been met een aantal uitstekende reddingen.

Twee minuten na de pauze zette invaller Marvin Thomasia de Nijmegenaren op voorsprong. De verdediger kopte een hoekschop van aanvoerder Marco Loen binnen: 1-0.

Clubtopscorer
Vlak nadat invaller Rick van Eijk bijna met het hoofd de 1-1 had gemaakt , verdubbelde clubtopscorer Noek Beers de marge in de tachtigste minuut. De topschutter kon van dicht bij binnentikken na een goede actie van flankspeler Noud Jilesen: 2-0.

Amateurvoetbal