Volledig scherm
Spelers van Hatert (gestreept tenue) vieren de treffer van Justin van Hest (geheel links) in de nacompetitie tegen Doetinchem vorig seizoen. © Paul Rapp

Oud-voorzitter moet bestuurscrisis Hatert oplossen

NIJMEGEN - De Nijmeegse voetbalclub Hatert kampt met een bestuurscrisis. Bij de derdeklasser is het voltallige bestuur opgestapt. De leden van Hatert komen woensdagavond bijeen tijdens een buitengewone ledenvergadering om een nieuw bestuur te kiezen.

De vergadering wordt voorgezeten door voormalig voorzitter Peter Eissing, die in juni vorig jaar nog was opgevolgd door Jan Willem Kanselaar. De aanleiding voor de crisis is een botsing tussen verschillende geledingen binnen de club over het beleid.

Jarenlange problemen

,,De situatie die is ontstaan is het gevolg van jarenlange problemen binnen de vereniging”, zegt Eissing. ,,Eén van de problemen is een verschil van inzicht tussen de jongere en oudere generatie. We hebben dat niet goed kunnen kanaliseren.”

Er is een noodkreet naar de leden uitgegaan. Zonder bestuur kan de voetbalvereniging niet functioneren. ,,Uit elke vereniging die niet meer levensvatbaar is, wordt vroeg of laat de stekker getrokken. Zo ver is het bij ons gelukkig niet. We gaan er alles aan doen om tot een oplossing te komen. Als dat niet lukt, ga ik samen met het demissionair bestuur kijken welke vervolgstappen we kunnen nemen.”

90 jaar

Hatert viert volgend seizoen het 90-jarige bestaan. Het eerste team komt dit seizoen uit in de derde klasse D.

Demissionair voorzitter Jan Willem Kanselaar van Hatert en andere betrokkenen binnen de club is om een reactie gevraagd. Zij wilden niet op de kwestie ingaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal