Volledig scherm
Gianluca de Jong (rechts) is te laat tegen Alcides. © Wilbert Bijzitter

Overzicht 1E: Quick 1888 klimt naar subtop

HENGELO - Quick 1888 staat stevig in de subtop van de eerste klasse E. De Nijmegenaren namen de derde plaats over van Tubantia, dat in Hengelo werd verslagen: 2-4. Quick speelde bijna de hele tweede helft met tien man.

Quick kwam na één minuut achter door Tayfun Hazir die verdediger Kay Thomassen afschudde. Maarten Versteegen maakte na een een-tweetje met Dimitri Vrehe gelijk. Kort voor rust schoot Gianluca de Jong de bal in de bovenhoek: 1-2. Tien minuten na rust kreeg invaller Nordy al Mansouri rood wegens natrappen. Vrehe benutte daarna een strafschop, nadat hij zelf was neergelegd, en zorgde ook voor 1-4. Verder dan een tegentreffer van Osman Ates kwam de thuisclub niet.

Germania legde in Groesbeek in een sterke eerste helft de basis voor de 4-2 zege op De Zweef.

Nasim Saber scoorde tegen de ploeg uit Nijverdal driemaal. De aanvaller schoot na twaalf minuten raak uit een vrije trap. Na de 2-0 van Arjan Verwey en een tegentreffer van Nick Snelling scoorde Saber voor rust nog tweemaal. Sven Dikkers zorgde in de slotfase voor 4-2.

Orion is van slag. De ploeg is de nieuwe hekkensluiter na de pijnlijke nederlaag in Nijmegen tegen Longa’30: 1-7. De gasten uit Lichtenvoorde leidden bij rust met 2-0. Bij 0-6 scoorde Erik Bruijsten tegen.

De wedstrijd van BVC’12 uit Beek-Ubbergen tegen Rohda Raalte werd afgelast vanwege het overlijden van de materiaalman van de Overijsselse club.

Amateurvoetbal