Volledig scherm
Trainer Carlo Derby van SCH (rechts) overlegt met Gino Berhitu. © Marc Pluim

Overzicht 3D: Ercan held van SCH in derby

NIJMEGEN - SCH besliste in de derde klasse D de Nijmeegse derby tegen Blauw Wit pas in de slotfase: 2-3. Atilla Ercan was met twee doelpunten de uitblinker voor SCH.

De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong via Joep Martens. Rick Bentvelsen maakten in de tweede helft 2-2 voor Blauw Wit. Behalve Ercan scoorde ook Samet Özer voor SCH.

DIO’30 won simpel van SCE: 3-0. Bij de Drutense ploeg zorgden Niek Vriesema en Arthur van den Eeckhout (2x) voor de doelpunten.

Groesbeekse Boys kwam zaterdag niet tot winst tegen hekkensluiter SC Millingen: 1-1. De bezoekers kwamen via Maarten Smits verrassend op voorsprong (0-1), maar nog voor rust zorgde Leroy Kersten voor de gelijkmaker in de derby van de gemeente Berg en Dal.

Union behield de koppositie. De Nijmeegse ploeg won bij middenmoter Beuningse Boys: 1-3. De bezoekers stonden voor rust al op 0-2 en bouwden de score in de tweede helft verder uit. Voor Union scoorden Siemen van Straaten (2x) en Niels Voss. Bram Langedijk redde met zijn doelpunt de eer voor Beuningen.

De Nijmeegse ontmoeting tussen Hatert en Trekvogels eindigde in 1-1. Koen Lensen had Trekvogels met zijn negende competitietreffer al na vier minuten op voorsprong gezet. Het lukte de bezoekers niet om die voorsprong uit te bouwen. Luuk Smeekens maakte in de slotfase gelijk voor Hatert.

Milsbeek gaf gisteren bij Vianen Vooruit twee keer een voorsprong uit handen: 2-2. Ali Gençalioglu opende voor rust met een afstandsschot de score voor Milsbeek. Aanvoerder Rik Willemsen van Vianen zorgde met een strafschop voor 1-1. Na de 1-2 van Acheraf Mabtoul tekende Roy Daamen voor 2-2. Mabtoul kreeg daarna nog een rode kaart (twee keer geel).

Amateurvoetbal