Volledig scherm
Beeld uit de Maas en Waalse derby AAC-Olympia-Batavia. © Paul Rapp

Overzicht vijfde klasse: Eerste verlies ongeïnspireerd Aquila

DREUMEL - Aquila speelde ongeïnspireerd en leed in de vijfde klasse E de eerste nederlaag tegen FC Kunde: 2-3. De Dreumelse is nog wel koploper, maar kan op verliespunten worden ingehaald door de achtervolgers Avios/DBV en Batavia. In de vijfde klasse F won VVLK ruim van Valburg (5-0). Astrantia boekte in de vijfde klasse G de derde zege op rij.

Dennis Rebergen en Jeroen IJff (met een krul in de kruising) tekenden voor 0-2 ruststand. Direct na de pauze prikte Bart Tuithof de 0-3 binnen. Het offensief van de koploper leverde een Nijmeegs eigen doelpunt op en Tijn Remmits maakte de 2-3.

Avios/DBV had in Wamel geen kind aan de zwakke hekkensluiter Unitas’28: 0-6. Voor de samenwerkingsploeg uit Alphen en Maasbommel scoorden Nazim Ouamar (drie keer), Djordey Kuijpers, Daan Bremmers en invaller Peter Stroomberg. De thuisclub kreeg geen kansen. Trainer Frans van Deinsen van Unitas werd bovendien weggestuurd.

Batavia schaarde zich bij de topfavorieten met de winst in de derby tegen AAC-Olympia: 1-3. De Horssense thuisploeg begon verzwakt, toen Bart van Ooijen in de warming-up afhaakte. De Batenburgers straften drie keer balverlies af via Colin Heikens, Ercan Balbay en Mike Glaser. Voor AAC-Olympia scoorde Daan van Ooijen.

DSZ won van Krayenhoff: 3-2. Jeroen Geurts zette de ploeg uit Boven-Leeuwen met twee treffers snel op rozen, bovendien werd een derde treffer van hem afgekeurd. Angelo van Elk deed voor de rust iets terug: 2-1. Roy Peters maakt de 3-1, waarna Moni Chahaibi voor de Nijmegenaren nog tegen scoorde.

UHC won eenvoudig van SVHA: 0-5. Jasper van Horssen, Yuri van den Broek scoorden voor de rust voor de Hernense ploeg, die pas in de slotfase uitliep, Bart de Groot, Jordy Hachmang en Mark Hendriks scoorden.

DVSG en SCD’33 speelden in Groesbeek gelijk via twee benutte strafschoppen: 1-1. Aan de eerste penalty ging rood na een slaande beweging voor Dicky de Klein van SCD vooraf. Stijn van de Ven scoorde voor DVSG. Na de pauze maakte Dirk Penninx gelijk: 1-1.

VVLK won in de vijfde klasse F met ruime cijfers van Valburg: 5-0. Bij de rust stond het nog 0-0. De in de tweede helft in het veld gekomen Lars Kersten bleek met zijn hattrick een gouden wissel. Ook Robin van Eck en Stan Keukens waren doeltreffend.

SVO’68 won bij Edesche Boys: 2-3. Erkan Gorlekoglu had namens de Ooijse formatie twee keer succes (0-1 en 1-3). De 1-2 kwam van Kadeem Schel.

Astrantia won van HRC’27 (1-0) en boekte daarmee de derde zege op rij in de vijfde klasse G (Zuid 2). De ploeg uit Middelaar staat nu zesde. Thijn Fransman maakte het enige doelpunten.

Amateurvoetbal