Volledig scherm
Doelman Eef Booltink van Hatert brengt redding voordat SCE-aanvaller Angelo Kilkens gevaarlijk wordt. © David van Haren

Penalty’s helpen SCE in ‘derby’ aan eerste punten

NIJMEGEN - SCE blijft hekkensluiter in de derde klasse D, maar de ploeg heeft wel de eerste punten van het seizoen binnen. De Nijmegenaren wonnen zondag het uitduel bij plaatsgenoot Hatert: 1-3. Twee strafschoppen in de laatste tien minuten zorgden voor de beslissing.

Hatert en SCE speelden voor het eerst in bijna dertig jaar weer de ‘verdwenen derby’. Beide voetbalclubs waren ooit buren van elkaar in de wijk Grootstal, maar zijn in de jaren negentig naar nieuwe sportparken elders in de stad verhuisd. In het seizoen 1987/1988 zaten ze voor het laatst bij elkaar in de competitie.

Hatert was vooraf licht favoriet en begon ook uitstekend aan de ‘Grootstalderby’. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen, waarbij de pas 16-jarige SCE-doelman Diego Tang zich onderscheidde. Na 27 minuten kwam SCE tegen de verhouding in op voorsprong. Hatert-speler Kyle Honigh werkte een voorzet voorbij zijn eigen doelman: 0-1.

Kort na de pauze kwam Hatert op 1-1. Invaller Roel van Hassel was alert na een fout van Marc Gunterman. Van Hassel rondde koelbloedig af. Veel kansen waren er vervolgens niet en in de slotfase pakte SCE verrassend de winst. Roel van Wijk benutte na 81 minuten een penalty (1-2), nadat Nicky Sander was gehaakt. En vijf minuten voor tijd maakte Sander uit een strafschop de 1-3, na een overtreding op Zakaria Kerkri.

Amateurvoetbal