Volledig scherm
© David van Haren

Periodetitel lonkt voor Orion-vrouwen: ‘Maar we willen het kampioenschap’

NIJMEGEN - De vrouwen van Orion hebben gisteren een grote stap gezet richting de tweede periodetitel in de eerste klasse D. 

Op eigen veld werd overtuigend gewonnen van de Overloonse laagvlieger SSS’18: 3-1. Voor de Nijmeegse ploeg was het de vierde overwinning op rij.

,,Vlak voor de winterstop kwamen Hans Loen en ik voor de spelersgroep te staan, omdat de vorige trainer (Pascal Groen, JQ) uitviel’’, zei Orion-coach Patrick van Tilburg na afloop. ,,Toen hebben we de ambitie uitgesproken om op zijn minst een periodetitel te pakken.’’

Directe concurrent UDI’19 verloor gisteren bij koploper Bekkerveld, waardoor de Nijmeegse equipe met nog één wedstrijd te spelen drie punten los staat op de ranglijst van de tweede periode.

Moeizaam begin

Aanvankelijk had de oranje brigade gisteren moeite met de gasten uit Overloon, die fel aan de wedstrijd begonnen. Beide ploegen kregen goede kansen, maar dat resulteerde niet in doelpunten. ,,SSS zette ons in de openingsfase onder druk en speelde vaak de lange bal. Daar hadden we het even moeilijk mee. Na twintig minuten begonnen we beter te voetballen’’, analyseerde Van Tilburg.

Na de rust was het eenrichtingsverkeer naar het doel van SSS-sluitpost Rianne Clephas, die haar ploeg lang in de wedstrijd hield met knappe reddingen. Nadat een doelpunt van Orion werd afgekeurd vanwege buitenspel, zette Julie Harts na een uur de thuisploeg met een afstandschot op 1-0.

Doelpunten in slotfase

SSS zocht af en toe de aanval, maar verslikte zich in de 83ste minuut in een messcherpe counter van Orion. Invaller Jip Huisman gaf een goede voorzet op Anabelen de Boer die binnenkopte. Een paar minuten later bediende Huisman opnieuw De Boer met een strakke voorzet, waardoor de stand werd opgevoerd naar 3-0.

,,We verdienden het om deze wedstrijd te winnen, want we speelden goed en hebben veel kansen gecreëerd’’, zei Van Tilburg. De coach baalde wel van het tegendoelpunt dat zijn ploeg moest slikken in blessuretijd. SSS-aanvalster Rian Eickmans kreeg de bal met een gelukje mee na geklungel in de Nijmeegse defensie. 

,,Volgens mij nam ze de bal met de hand mee, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. We hadden graag de nul gehouden, dat is dit seizoen niet vaak gelukt”, aldus Van Tilburg.

Een periodetitel pakken is mooi, maar door de overwinning zijn de Nijmeegse vrouwen zelfs nog in de race voor het kampioenschap. Koploper Bekkerveld heeft slechts drie punten meer. Van Tilburg is vol vertrouwen: ,,Volgende week moeten we tegen FC Kunde onze plicht doen en de periodetitel winnen, maar we willen ook voor het kampioenschap gaan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal