Sven van Gelder (links) van Alverna haalt uit in de derby, in februari dit jaar. Rechts: Joep van de Vondervoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven van Gelder (links) van Alverna haalt uit in de derby, in februari dit jaar. Rechts: Joep van de Vondervoort. © David van Haren

Prijs lonkt voor Wijchense rivalen

WIJCHEN - Woezik en Alverna strijden om de periodetitel. Over twee weken is de dorpsderby tussen de rivalen die tegelijk opstoomden in het amateurvoetbal.

Quote

De strijd tussen Woezik, Alverna en ook AWC is er altijd geweest en zal er altijd blijven

Ton Jelissen, Voormalig Woezik-trainer

Terug naar het seizoen 2007-2008. Woezik en Alverna strijden om het kampioenschap in de vierde klasse E. Clubs als Brakkenstein, Trekvogels en Groesbeekse Boys leggen het af tegen het sportieve geweld van de Wijchense kemphanen. De voorsprong op de concurrentie is immens, maar de ploegen kunnen elkaar niet afschudden. Tot de voorlaatste speelronde als Woezik een misstap begaat bij Brakkenstein (2-1). Een week later is Alverna kampioen.

,,Dat was een memorabel seizoen", zegt de toenmalige trainer van Woezik Ton Jelissen. ,,Later promoveerden wij alsnog via de nacompetitie, maar omdat wij in de competitie lang de beste papieren hadden, kwam de dreun tegen Brakkenstein hard aan. Oók omdat juist Alverna kampioen werd. De strijd tussen Woezik, Alverna en ook AWC is er altijd geweest en zal er altijd blijven.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal