Volledig scherm
Santiago Palacios Macedo haalt uit tijdens zijn competitiedebuut voor De Treffers in 2011. © Bert Beelen

Pumas stalt Palacios bij satellietclub Atlético Madrid

SAN LUIS/GROEBEEK - Santiago Palacios verkast op huurbasis naar Atlético San Luis. De aanvaller, die in Nederland furore maakte bij De Treffers in Groesbeek, komt over van de Mexicaanse topclub Pumas. Na enkele jaren in Nederland keerde de 26-jarige Mexicaan vorige jaar terug naar de club uit Mexico-Stad.

Een echte doorbraak bij Pumas bleef uit voor Palacios, die twee jaar geleden namens De Treffers topscorer was in de topklasse met 27 goals. Hij verdiende er toen een overgang mee naar Roda JC, dat hem later verhuurde aan MVV.

Atlético Madrid

Atlético San Luis is een satellietclub van Atlético Madrid, de Spaanse grootmacht die 50% van de aandelen heeft. Atlético San Luis speelt op het tweede niveau in Mexico (Ascenso MX). Met Pumas was Palacios actief op het hoogste niveau (Liga MX).

Volledig scherm
Santiago Palacios (rechts) op het trainingsveld bij Roda JC. © Henk Korzelius
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal