Volledig scherm
Feest bij Excelsior Zetten, teleurstelling bij Quick 1888. © Gerard Burgers

Quick 1888 buigt na thriller in nacompetitie

NIJMEGEN - Quick 1888 speelt ook volgend seizoen in de vierde klasse. De zaterdagploeg van trainer Ulrich Crüden strandde in de finale van de nacompetitie tegen Excelsior Zetten: 2-4. Twee doelpunten van Giovanni van Landeghem bleken onvoldoende voor de overwinning.

De allesbeslissende wedstrijd viel voor de neutrale kijker niet tegen. Binnen vijf minuten raakte Rick Derkse de lat met een gewaagde poging van afstand, maar het waren de Zettenaren die op voorsprong kwamen. Nog geen minuut na het eerste wapenfeit bracht Pepijn Mantel zijn ploeg op voorsprong met een intikker (0-1).

De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Na een kwartier kwam de bal, na een combinatie tussen Osama Salem en Sergen Sezen, terecht bij de koelbloedige Van Landeghem. Hij twijfelde niet en schoot meedogenloos raak. Kort voor rust benutte Excelsior-aanvaller Mantel echter een vrije trap, waardoor Quick alsnog met een achterstand aan de thee ging (1-2).

Tweede helft

Gedurende de eerste helft waren met vlagen al felle duels te zien, maar pas na de pauze werden de eerste kaarten uitgedeeld. De situatie op het sportpark ontbrandde pas echt toen Roy Kosman het veld met rood moest verlaten. De goalie werd uitgespeeld en haalde Excelsior-spits Mantel neer. Normaliter een gele kaart, maar volgens de arbiter was er geen intentie om de bal te spelen. Daardoor moest veldspeler Emanuel Yousif het doel verdedigen. Hij zag de toegekende strafschop een meter over het doel geschoten worden door Ali Saleh. 

Tien minuten voor het eind leek Mantel het duel te beslissen met een knappe goal vanaf zestien meter (1-3), maar kort daarna waaide een vrije trap van Van Landeghem binnen (2-3). In de blessuretijd deelde Max Lemmens alsnog de genadeklap uit: 2-4. Saleh moest er diep in de tweede helft ook nog af na een tweede gele kaart.

Na het eindsignaal werd sportpark Nieuw Balveren overladen met emoties. De Zettenaren vierden lijfsbehoud, terwijl de spelers van Quick verslagen naar de grond gingen of teleurgesteld naar de kleedkamer stormde. Trainer Ulrich Crüden baalde stevig van het resultaat. ,,We hadden dit niet zien aankomen. Deze ploeg is de vierde klasse ontgroeid. Het is moeilijk om nu met plezier naar volgend seizoen toe te werken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal