Volledig scherm
Achilles’29 speler Marijn de kler (l) in duel met GVVV speler Soufiane Laghmouchi © Pro Shots / Remko Kool

Raterink en De Kler willen van Achilles'29 naar DFS

OPHEUSDEN DFS wil Marijn de Kler en Mart Raterink overnemen van Achilles’29. De hoofdklasser uit Opheusden heeft deze week een dispensatieverzoek voor een overschrijving ingediend bij de KNVB.

Trainer Scott Calderwood van DFS, tevens zaakwaarnemer van Raterink en De Kler, hoopt zaterdag in de uitwedstrijd tegen SDC Putten al te beschikken over de twee verdedigers. ,,Ik verwacht niet dat de KNVB er een probleem van maakt, dat is bij andere spelers van Achilles ook niet gebeurd.”

DFS kampt met personele problemen in de achterhoede. Tim Sanders (hoofd) en Rick van Walsem (hamstring) zijn geblesseerd. Corné Davelaar is komend weekend afwezig vanwege zijn werk voor defensie.

Voorkeursbehandeling

,,Ik heb de spelersgroep wel voorgelegd of ze het goed vinden dat Mart en Marijn erbij komen”, zegt Calderwood. ,,Ik wil niet de indruk wekken dat ik iemand een voorkeursbehandeling geef. De selectie had er geen problemen mee.”

De bv van de Groesbeekse voetbalclub ging begin januari failliet. Bijna de gehele selectie wilde daarna vertrekken. Raterink was twee weken geleden op proef bij Dundee FC, een club op het hoogste niveau van Schotland. Door een geschil met de curator, die alles heeft overgenomen sinds het faillissement, ging die transfer niet door.

'Mooie oplossing'

De Kler trainde de laatste weken weer mee bij Achilles, maar wil nu niet meer in actie komen voor de club. Calderwood: ,,Dit is een mooie oplossing. Na alles wat er gebeurd is bij Achilles, is het belangrijkste dat ze weer plezier krijgen in het spelletje.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal